Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

Porselenspiken "Porselenspiken" er min andre roman, og kom ut i september 2013 på Juritzen forlag. Rapport fra lanseringsfesten på Sunndalsøra kan du se her, på bloggen Hestiaverden.

Den røde tråden fra den første romanen min, "Naken i hijab", er nok at det også denne gangen handler om mennesker som møtes og hvordan livene deres påvirker hverandre.

Boka er i salg i de fleste bokhandler og også nettbokhandler, som for eksempel på Haugenbok.
Kristin oppfyller sin livsdrøm om å åpne eget spisested. Med dette går hun imot det hun er "født til", hun er nemlig odelsjente, og når faren brått går bort, forventes det at hun skal komme hjem og ta over drifta.
Når Kristin ansetter eksnarkomane Marta på nitten år, forandrer det alt. Marta har kommet fra en annen del av landet og vil starte på nytt. Gjennom å bli kjent med Martas livshistorie, får Kristin nytt perspektiv på sin egen.


Bokbloggerne mener:
- Jeg storkoste meg med boka, og leste den ut på rekordtid. ( Rose-Marie )

- Dette er en svært velskrevet roman, med godt språk, og en aktuell historie som jeg egentlig ikke ville at skulle ta slutt. ( Guris boksider )

-
Historien er mange små bekker som flyter sammen til en elv som river meg med.
( Hestiaverden )


Anmelderne mener:

- Overbevisende fra Gunn Marit Nisja, komposisjonen er stram og god. (Tidens Krav)
-Det handler om å gi og få omsorg. Det handler om å berike hverandres liv på godt og vondt.»
Liv Gade - Familien

-
Det er et driv i romanen som trekker leseren med. (Brabok.no )

Jeg var også intervjuet på nettstedet Brabok, resultatet kan du lese her!

Kristin-historien er også inspirert av at jeg har nære venner som har vært i rusomsorgen. Og jeg har vært tett med alle dem som blir berørt av en sånn situasjon. Jeg hadde et veldig ønske om å menneskeliggjøre rusmisbrukeren.
Mine venner fikk ofte kommentarer av typen «jeg fatter ikke at du vil ha noe med dem å gjøre». Da fratar du dem personen og du ser bare narkisen.
Jeg ville at folk skulle bli glad i Marta, det er en grunn til at hun havnet i det uføret hun havnet i. Jeg ville at folk skulle gi henne en sjanse. Det er en litt separat historie, jeg vet ikke helt når det skjedde, men så gikk historiene sammen. Det skjedde selvsagt da jeg var midt i «Naken i hijab», og skulle holde på med den. Så sto Kristin og Marta og pirka meg på skulderen, de ville ha sin historie fortalt, følte jeg.

(Fra intervju med Brabok)