Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

onsdag 9. mars 2011

Hverdagsrasismen lever


Det er kanskje jeg som er naiv og lever i min egen drømmeverden når slike ting fortsatt overrasker meg, ja sjokkerer meg til de grader. Men når en godt voksen mann uttrykker offentlig - på facebook - sterkt rasistiske utsagn, detter haka mi virkelig ned på brystkassa. Dette innlegget skrives ikke for å rakke ned på noen, men jeg må få luftet frustrasjonen og tankene mine om dette.

Det som sto å lese på facebook i går, var blant annet at asylsøkere tydeligvis får alt for mye penger siden de hele tiden henger på kjøpesentre. Shopoholikere hele gjengen! Og at det var så mye svartinger på butikkene at det var umulig å skjønne at man er i Norge.

Kjære, norske gubbe. Jeg kan også føle ubehag når jeg plutselig står midt i en sverm med mennesker som prater høylytt på et språk jeg ikke forstår. Vet du hvilken følelse jeg har da? Det er FRYKT. Fordi det er litt fremmed. De har en annen  måte å være på, snakke på. Plutselig ble jeg veldig alene der i all min stillferdige norskhet. Og akkurat det samme tror jeg du føler. Du er bitte litte granna redd. Og så reagerer du med aggressivitet.

Tror du ikke da at en ung (eller gammel) kvinne (eller mann) kan føle det samme som deg når de er alene på et fremmed sted, hvor folk stirrer og ser alvorlige, tause og fiendtlige ut. Tror du ikke de føler seg litt redde? Og at de kan tenkes å reagere med aggressivitet?

Du er så opptatt av å vokte grensene til landet ditt. Vi må passe på pengene våre og ressursene våre og rasen vår, tydeligvis. Men forstår du ikke at Norge ikke klarer seg alene? Like lite som hjernen klarer seg uten kroppen (uten sammenligning forøvrig) klarer ett land seg uten resten av verden. Verden er en enhet, akkurat som menneskeheten er en enhet. Og det vet jeg høres dumt ut i dine øyne, men du må kunne løfte øynene over hagegrinda og se litt lenger.

Vi må ha kommet lenger nå. Vi må ha utviklet oss littegrann. Vi må ha kommet litt lenger enn at "jeg har en mørkhudet venn, men han er grei for han er adoptert/ oppvokst her". Eller "jeg har en muslimsk venninne/ lærer/ ektemann, og han/hun er grei, men vedkommende er et unntak.

Jeg sier ikke at alle fra andre kulturer/ land eller at alle som ser annerledes ut er ålreite folk. Det finnes råtne epler blant dem også, akkurat som det gjør blant nordmenn. For det er akkurat det de er: Vanlige folk. De er vanlige folk med vanlige liv og vanlige bekymringer for middagen i morra og framtida til ungene. Og det vil jeg utfordre deg til: Bli kjent med noen. Bli venner med noen. Det er den beste hestekuren for å kurere din frykt, og deres.
Det er den beste kuren for å bli kvitt aggresiviteten. Din. Og deres.

I en større skala er det den beste veien til fred i verden. For det er holdninger som dine som skaper uro og krig. Så mange kriger oppstår av folks tro på at de må beskytte seg mot andre mennesker.

Kjære deg, hva ser du for deg når du snakker om "en muslim"? Jenta på bildet her er også en muslim. Sist jeg møtte henne hadde hun nylig begynt på skolen, syntes engelsk var det morsomste faget, hun samlet på viskelær og var opptatt av musikkvideoer og dans. Hun er en helt vanlig person. Som de fleste andre her i verden.Mine reaksjoner etter kommentarstormen på dette innlegget kan du lese her:

http://thebrainmine.blogspot.com/2011/03/stille-etter-bloggstormen.html

162 kommentarer:

 1. Tusen takk for det, Åse!!

  SvarSlett
 2. Hei, Magne fra VG Nett her. Godt innlegg du har skrevet, nå har jeg lagt det som dagens anbefaling på Lesernes VG.

  SvarSlett
 3. Hei, tusen takk Magne. Flott kompliment!

  SvarSlett
 4. Veldig fint sagt, fikk tårer i øyne. Tenk hvis alle var som deg..eller meg :o)

  SvarSlett
 5. Anonym: Vi får være modige og si meninga vår, så kanskje vi får revet ned noen murer.

  SvarSlett
 6. Du lever i en drømmeverden, nazisme og rasisme kommer alltid til å eksistere.

  SvarSlett
 7. normog: Tusen takk skal du ha. Jeg kastet meg ikke inn i diskusjonen på facebook, men ventet med å skrive til sinnet hadde lagt seg her ;)

  SvarSlett
 8. Anonym: Det stemmer nok, men jeg kommer til å jobbe for å bryte ned fordummer rotfestet i uvitenhet så lenge det er liv i meg.

  SvarSlett
 9. Jenta på bildet er ikke muslim. Hvis du tror det er du helt tett i pappen. Bare fordi foreldrene dine er muslimer, eller du er født i et muslimsk land, betyr det ikke at du er muslim fra dagen du er født. Religion er ikke et stempel du får når du kommer til verden. En 4-5 år gammel jente kan ikke være muslim. Den dagen hun er gammel nok og/eller har den mentale kapasitet til å sette seg inn i religion, da kan vi avgjøre om hun er muslim eller ikke. Ikke prøv og gjør religion uskyldig ved å vise små søte barn som uheldigvis har blitt født inn i hva som trolig vil være et helvete.

  SvarSlett
 10. Vel, Anonym, nå kjenner jeg tilfeldigvis foreldrene til denne jenta og hele slekta også, og vet godt at det de lever i er alt annet enn et helvete. Frøknen går på koranskole og har nok sin muslimske barnetro ja. I hvilken alder blir man muslim? Eller kristen? Jeg kunne like gjerne vist bilde av broren hennes, onkelen hennes eller bestemora hennes. De er også vanlige folk selv om de er muslimer. Jeg deler ikke deres tro, men jeg er veldig glad i dem som mennesker fordet. ;) Hun er 6 år på bildet og 8 i dag.

  SvarSlett
 11. Som en motvekt:
  Hvorfor skal JEG bli stemplet som rasist fordi jeg ikke ønsker at de neste generasjonene skal snakke arabisk, ha et verdisyn/kvinnesyn fra middelalderen, og JA se ut som afrikanere/arabere? Jeg kan strekke meg til å la det gli forbi som fremmedfientlig, men f... ikke rasistisk. Rasisme er rasehat, og har ingenting med dette å gjøre. Det er snakk om kultur, tilhøringhetsfølelse, verdigrunnlag, språk, historie, religion og ellers tilknytting til hverandre. Jeg er sterkt imot stor inflytelse fra fremmedkulturelle (men ikke pga hudfarge). Et lite barn som er adoptert fra afrike/asia eller hvor som helst, er selfølgelig like norsk som alle andre, men når man kommer som fullvoksne/familier med sin bagasje kan det ALDRI bli det samme. Det blir varende i generasjoner. Noe annet er naivt snillisme. Verden er ikke slik, og etterkommerene våre kommer ikke til å tilgi oss den dagen korset i flagget er byttet ut med en halvmåne.

  Hvem har bestemt at norsk kultur er så mye dårligere enn flerkultur?

  Du sier at Norge ikke klarer seg alene. Har det da noengang vært snakk om det. Vi har da internasjonal handel? "Arbeidsinvandringen" har netto UTGIFTER. Etter 10 år er 50% på trygd, mens resterende ikke betaler nok skatt til de som ikke arbeider.

  Trygd: 28 prosent av Norges sosialhjelpmottagere er innvandrere eller deres barn. Det er en overrepresentasjon av innvandrere

  Kriminalitet: 2,3 prosent av bosatte innvandrere og deres barn er straffet, mens det gjelder 1,4 prosent av befolkningen generelt. Ikke-vestlige innvandrere er mer utsatt for lovbrudd enn andre

  Arbeidsledighet: Blant bosatte innvandrere var ledigheten på 7,5 prosent i august i år. Landssnittet var da 2,5 prosent. Afrikanere er mest arbeidsledige (14,2 prosent).

  For 40 år siden var det bare én «utlending» i Norge pr. 50 «nordmenn». I dag utgjør landets halve million innvandrere og deres barn mer enn 10 prosent av befolkningen. Og i 2060 har hver fjerde innbygger innvandrerbakgrunn, ifølge SSB-beregninger. Da gjelder ikke andre og tredjegenerasjonsinvandrere.


  Jeg kan ikke se en eneste fordel med innvandring. Kall meg egoist, fremmedfientlig, men rasistisk er det ikke. Jeg har ingen oppfatning at andre menneskeraser har mindre verdi. Forøvrig ser jeg ikke på mennesker i "raser". Det finnes kun en menneskerase.

  Jeg er i utgangspunktet glad i alle mennesker, og alle folkeslag. Men la oss bevare Norge for det spesielle det engang er (var). Flerkultur er det nok av.

  SvarSlett
 12. Hei sann Anonym, det var en lang post! Jeg respekterer din rett til dine egne meninger, og tydeligvis er vi enige i noen ting. Du sier for eksempel at det finnes kun en menneskerase. Da er det rart at du samtidig sier at du er imot at dine etterkommere skal se ut som afrikanere og arabere. I tillegg synes jeg det er spesielt at du ikke ser en eneste fordel med innvandring. Vet du at det i dag finnes flere norskamerikanere i USA enn det finnes nordmenn i Norge? Korttenkt. Skulle helst bare vært urinnvånere på de amerikanske kontinent selvfølgelig, men slik fungerer ikke verden.

  SvarSlett
 13. Anonym: Hva med å diskutere tema og skippe denne statistikken du kommer med? Du vet like lite som meg hvordan Norge kommer til å se ut i fremtiden.
  Din oppdeling av mennesker i 'utlendinger' og nordmenn er jo nettopp hva forfatteren av bloggposten adresserer.

  SvarSlett
 14. Dessuten Anonym: Det er ikke jeg som kaller deg rasist. Det er du som beviser verdisynet ditt gjennom uttalelsene dine.

  SvarSlett
 15. Vil bare si at jeg synes det er veldig bra skrevet og jeg er mere enn enig med dine meninger og at det er betryggende at det ikke bare er jeg som reagerer over lignende utsagn på Facebook. Stå på

  SvarSlett
 16. Marie: Tusen takk, blir veldig glad og lettet over all støtte :)

  SvarSlett
 17. Oslo kan like gjerne hete "Oslomabad" om 50 år, jeg synes ikke det er greit.

  SvarSlett
 18. Takk for svar. Jeg kjenner ikke mange med dine meninger, som er villig til å diskutere, det er alltid interessant.

  Du understreker ikke annet enn mitt poeng. Hadde indianerene visst hva de fikk i vente, så tror jeg ikke de hadde tatt imot spanjolene med åpne armer...Ang. norskamerikanere så er jeg fullt klar over dette. Men hva var egentlig de store kulturelle forskjellene på normennene som tok ferden over dammen enn andre europeere? Det eksempelet er ikke sammenlignbart. Men eksempelet med indianere og spanjoler kjøper jeg. Og den historien kan vi alle:-)

  Hva er galt med at vi har nordisk utseende. Det er så skjørt og underdanige gener. Blåøyde og brunøyde gener taper blått 100% av gangene. Samme med hudfarge. Det er noe særegent. Det er identitet. Vi hadde vel ikke f.eks. ikke sett på samer som samer hvis de var, unnskyld utrykket, svarte som natten? Det er derimot ikke rasisme. Mørkhudede har meg bekjent stort sett fordeler (ikke hudkreft bl.a.)

  SvarSlett
 19. Jeg tror ikke det blir slik, tror det er viktigere å sørge for klodens overlevelse så menneskerasen i det hele tatt eksisterer om 50 år jeg. Uansett, dersom du har rett er ikke endring av navn og endringer i befolkningssammensettingen noe nytt.

  SvarSlett
 20. Man kan vel si at enkelte av kommentarene her illustrerer godt hvorfor det er viktig at de av oss som er enige med deg faktisk uttrykker det. Stort sett hører man bare hat og generaliseringer, og de som våger å motsi disse blir stemplet som alt mulig rart.

  Godt det alltid finnes folk som gidder ta opp debatten - selv om man vet man kommer til å få altfor mange kommentarer og kritikk som gjør at man egentlig bare får lyst til å kaste pc'en i veggen.. :)

  SvarSlett
 21. Hei Nadiyya

  Det var godt skrevet! Alt det du nevner der er sant. Og veldig ofte å lese eller høre slike kommentarer er sårende. Noe mange nordmenn ikke tenker på!

  SvarSlett
 22. Anonym: Jeg kommer nok ikke til å diskutere så veldig ut over de rammer som blogginnlegget gir. Ser at du er opptatt av å verne om rasen, men raseblanding er noe som alltid vil skje så lenge to mennesker kan bli glad i hverandre. Det er heller ikke det blogginnlegget mitt handler om, det handler om respekt for medmennesker. Å kalle asylsøkere for shopoholikere for eksempel, fordi han har sett mange på kjøpesenteret, blir for dumt. En asylsøker har 1500 kr å leve på pr. 14 dager, som skal gå til alt annet enn tak over hodet. Jeg kunne tenke meg å utfordre vedkommende herre til å leve på det samme i 6 mnd. Det med å gå i en annens mokasiner, vet du.

  SvarSlett
 23. Hvis du misliker hat og generalisering, bør du se hva våre muslimske "søsken" lærer om oss i vesten i hjemlandene sine.
  Hvor jeg tar dette fra?
  Jeg har reist i Midtøsten jevnt i 3 år som hjelpearbeider, takken vi fikk var steiner og utallige drapsforsøk.
  Jeg ønsker ikke flere slike mennesker i mitt fredelige Norge, kall meg rasist så mye dere vil, det ordet har blitt så misbrukt de siste 5 årene at det har mistet all sin mening.

  SvarSlett
 24. apples, eliza: Takk for støtten. Jeg diskuterer gjerne saklig, men kommer selvfølgelig til å slette rasistiske eller støtende kommentarer om det skulle komme noen.

  SvarSlett
 25. Anonyme hjelpearbeider: Det er jeg klar over, og misliker det like mye den andre veien. Siden vi forstår hvor farlig det er at man i enkelte land lærer løgner om oss fra barnsben av, må vi ta ansvar så vi ikke gjør det samme her.

  SvarSlett
 26. apples: Den kommentaren din var veldig god:-) Kan leses og tolkes av begge siden av debatten:-)

  SvarSlett
 27. Til anonym

  Du har lite kunnskap om de forskjellige rasene! Dette ser man vet at du blander utsende til arabere og afrikanerne sammen!! Måtte bare le av deg når du skrev arabere/ afrikanere!!!
  Det er STOR forskjell til og med mellom arbaerne når det kommer til utsende. Også det arabiske språket.. ja hva skal jeg si... Hadde du forstått arabisk så hadde du kanskje skjønt at det finnes nærmest 30 dialekter og ikke alle arabere er muslimer..i irak finner man både jøder og kristne og satanister, i egypt er det mange kristne osv!! Når du prøver å skremme andre med "statistikken din" så burde du også ha lært deg forskjellen mellom araberne og afrikanerne! Du nevner også kultur. Og her igjen må du settes nok en gang på plass. I og med araberne er fra midtøsten og nord afrika så er kulturen IKKE EN. Det befolkningen fra irak har ikke samme kulur som nabo landet sitt kuwait! For å ikke nevne kulturen fra midtøsten og til arbaerne som bor i afrika! Det er stor forskjell. Og det er også påvirket av hvor sivilistert landet er! Du snakker om middelalderen, hvorfor forbinder du alle utledninger fra middelalderen!?? Har du aldri sett noen utledninger som er leger og advokater her i Norge?? og som er mer sivilister enn deg og meg??!!

  SvarSlett
 28. SVAR TIL ANONYM 09.03.11

  Har sett en jente av arabisk bakgrunn, og jeg måtte se flere ganger på henne fordi hun hadde de store fine grønne øynene og det lange mørke blonde håret!For å ikke nevne det sexy, deilige kroppen hun hadde! Som jeg vedder på du ikke har!!

  SvarSlett
 29. Du har flere gode poeng. Og jeg er svært enig i at generalisering er negativt. Men du skal vite at noe av den værste rasismen jeg har møtt i mitt 37 årige liv så langt, den kom fra en muslim om Nordmenn. Det imamer forkynner enkelte muslimske land om oss her i "vesten" er ganske ekstremt.
  Du skal vite at ordet rasisme blir misbrukt svært mye i media. Ofte dreier det seg om kulturforskjeller og meninger om slikt og ikke rasisme. Rasisme er å ha en mening/holdning/handling som oppstår fordi man mener sin egen rase er overlegen en annen. De aller fleste integreringsproblemer jeg ser handler mer om kulturforskjeller og svært ofte om dårlige holdninger hos de som kommer hit om oss nordmenn.
  Man bør spørre seg hvorfor det er så liten integreringsvilje blandt ulike minoriteter og hvorfor ulike minoritetsgrupper ingrerer seg bedre enn andre. Svaret kan ikke da være rasisme slik mange naive ignoranter tror. Det egentlige svaret er nok langt mer komplekst og kan mer forklares med kulturforskjeller/religion/tilgjengelig arbeid kontra dårlig utdannelse.

  En liten kommentar: Du sier en asylsøker får 3000 i måneden? Men er ikke det å regne som lommepenger? de får vel opphold med mat gratis på mottaket. 3000 til å handle hva man vil er langt mer enn hva jeg kan bruke i måneden på div.. En jeg kjenner som jobber på asylmotak fortalte meg ihvertfall at alt av kostnader av drift dekkes av Staten. Stemmer ikke det?

  SvarSlett
 30. Ja, hverdagsrasimen lever. Den lever i beste velgående (i større eller mindre grad selvfølgelig) i alle byer, i alle land, på alle kontinenter. Mennesker vil alltid utøve hat ovenfor andre som ikke er som seg selv.

  SvarSlett
 31. Filosofius: Det skal dekke alt annet enn tak over hodet :) Uansett hvordan en vender på det er det ikke noen sum en kan sløse på hodeløs shopping ;)

  SvarSlett
 32. Vil bare føye til diskusjonen at alle land i verdenshistorien som har stengt seg inne og sett på alt annet enn sin egen kultur for feil, har det gått nedenom og hjem med. Bare se på Sovjet, for eksempel.

  SvarSlett
 33. Denne diskusjonen kommer til å pågå i lange tider da det alltid vil være uenighet om dette emnet.
  Misforstå meg rett jeg har ingenting imot innvandrere og er heller ingen rasist. Men la oss nå se på hvor mange av disse innvandrerende som gjør som du sier og "setter føttene i andres sko". Det er rett og slett fakta at mange av de som kommer til Norge ikke gjør sitt for å bli "norsk". Om vi reiser til et muslimsk land skal vi rette oss etter deres regler, vi skal dekke oss til og behandle de med respekt. Mens vi her i Norge aksepterer at vi mister vår kultur til dem. Her retter ikke de seg etter våre standarder og regler istedet oppretter de nye regler for seg selv. Hva hadde skjedd hadde en nordmann gjort det samme i et muslimsk land?

  For øvrig ønsker jeg også å kommentere på det du har sagt om at de har 1600 kr på 14 dager, har du tenkt på at også mange av studentene lever under fattigdomsgrensa? Burde vi ikke heller sørge for at disse får det de trenger som norske statsborgere?

  SvarSlett
 34. Flott skrevet! :)

  Det er veldig synd at de som henger på kjøpesenteret og kaster bort tiden sin med å glane skal ødelegge for resten av "oss" innvandrere.. Hva med de innvandrerne som er integrerte i samfunnet, og som vil bidra til det?

  Som flyktning fra krig, kjenner jeg kun til Norge. Norge har gitt oss et godt og trygt liv. Vi må også gi tilbake! Det er veldig synd å se at det er så mange som tar Norge for gitt.

  SvarSlett
 35. Angående studenter: det blir som å si at vi ikke skal bry oss med dyrevern fordi det fins barn som lider, eller at vi ikke skal bry oss med å beskytte kvinner mot vold fordi det finnes ungdom som ruser seg eller lignende. Jeg har selv vært student og lider økonomisk av det den dag i dag.

  Salwa: Du har helt rett. Så er saken at vi vet ingen ting om disse innvandrern han følte seg så plaget av. De kunne ha kommet for to uker siden for alt han visste. Det kunne ha vært før eller etter jobb. De kunne ha vært ute for å handlet til en fødselsdag eller annen begivenhet. Og det at noen henger på et kjøpesenter, slik veldig mange nordmenn også gjør, forsvarer ikke å kalle dem svartinger osv. Ellers veldig glad for å høre at du får mye bra ut av din situasjon!

  SvarSlett
 36. Utrolig naivt og kunnskapsløst skrevet! Pene ord, men så langt fra det virkelige livet på Jorden som overhode mulig. Men dette er typisk tankegang for ei, som vokste opp i et rikt og trygd land under omfattende venstre-politisk hjernevask.

  SvarSlett
 37. Anonym: Tja, eller typisk tankegang for ei som har bodd delvis i et muslimsk land i 4 år? ;)

  SvarSlett
 38. AMEN! Kjempe bra innlegg... Kunne ikke vært mer enig.. Det er så mye rasisme ute å går og mange mener til og med at det er legitimt... Rasisme går begge veier, både vi som bor her og de som kommer hit må skjerpe seg ... Vi kommer all fra den samme, vi er alle de samme... Kanskje ulike hudfarge og kultur, men jeg har reist såpass mye at ut fra det jeg har sett så er vi faktisk ikke så forskjellige.....

  SvarSlett
 39. Det burde være obligatorisk pensum i grunnkurs 001 Livet å være alene i mengden i hvert fall en gang i løpet av livet. Det å være den ene som skiller seg ut, og som ikke forstår språket, faktene, atferden.
  Denne erfaringen er en eye opener på mange måter, og den gjør oss mer tolerant i senere møter med andre mennesker og kulturer.

  Ps, Så utrolig fin blogg du har fått!

  SvarSlett
 40. syns alle er like fra starten men det er kulturen som ødeleger eks østblokk=tyv. midt-østen= tyran(man)/undertrykt(kvinne) osv
  kall det kultur rase eller religion samme f det er stor forskjell på folk (nøkkel ord folk) mn det kommer mest av miljøet man vanker i.
  jobbet med en polak spurte hvorfor de stjal fikk i svar pga vi (norske) ikke låser ting godt nokk.

  SvarSlett
 41. Silje: Utrolig god kommentar! Og takk, veldig fornøyd med bloggen, skulle bare vært flinkere til å oppdatere den oftere.

  SvarSlett
 42. Dette får bli Anonym 111, så er det lettere å skille mellom oss.

  Hvordan skiller du mellom rasisme og fremmedfrykt og kritikk og/eller frykt for spesielle holdninger tilknyttet en eller flere kulturer eller miljøer?

  Det blir som å være rasende over en feilbehandling på et sykehus og bli møtt med «tror du virkelig alle leger er slik?» eller å se på alkoholbruken til norske ungdommer som problematisk og bli møtt med «Tror du virkelig alle ungdommer er slik?». Det er noe autonomt over forsvaret, som om man er redd for å diskutere det som skaper konflikt eller ta opp det man føler er problematisk.

  Noe annet er bruken av ordet «rasist». Man skal være særdeles forsiktig med å bruke ordet, og når det brukes er det sjeldent konsekvent.

  La meg ta et godt eksempel. Jeg (hvit ung mann) satt på en t-bane da en gruppe på tre unge menn (mørke i huden) begynte å lugge meg i håret og komme med ufine verbale ytringer. Jeg ignorerte dem og alt gikk bra. Er dette rasisme? Kanskje, kanskje ikke. Vanskelig å si uten å kjenne til den eksakte grunnen til hvorfor de oppførte seg slik. La oss nå snu på det. Tenk deg at en mørkhudet person sitter på en t-bane og tre hvite unge menn lugger han og kommer med ufine verbale ytringer. Er det rasisme? Det er akkurat den samme handlingen. Skaper den virkelige situasjonen sterkere følelser enn den oppdiktete hvor offeret er mørk i huden? Hvorfor?

  SvarSlett
 43. "Du er så opptatt av å vokte grensene til landet ditt. Vi må passe på pengene våre og ressursene våre og rasen vår, tydeligvis."

  Rase hvilken rase ? er muslimer en annen rase enn oss skandinaver ?
  Vi er nok alle homo sapiens skjønner du forskjellene vi har i hudfarge kommer av de forskjellige mengdene sollys vi får på huden som blir omdannet til d vitamin vi skandinaver får lite sol på huden og derfor er vi fryktelig bleike får og ta opp nok d vitamin.

  lenger sørover mer sol på huden og mørkere hud for og beskytte mot sola.

  Sier ikke at du er en rasist,men hvis du tror det fins forskjellige raser tar du helt feil og ut i fra det må jeg nesten anta at du og er en rasist( som sagt sier ikke at du er en rasist selv om jeg vel nettopp gjorde det just making a point ;-).

  SvarSlett
 44. Anngående din påstand at Norge ikke ville klart seg alene i verden, se til nord korea, de klarer seg fint alene. Ikke er det mye kriminalitet eller trygdemisbruk der heller.

  SvarSlett
 45. tro meg rasismen lever. jeg får rasistiske komentarer slengt etter meg minst 5 ganger om dagen i skolen HVER ENESTE dag, og det sårer meg mer en mange tror.

  er selv en andre generasjons innvandrer, og jeg snakker flytende Norsk, men det er sånn at når folk dømmer meg på grunn av hudfargen min så får jeg bare lyst til å ta et godt grep rundt dem og skrike: hva er det du har gjort som gjør deg fortjent til å kalle deg Nordmann som jeg ikke har gjort?!?

  SvarSlett
 46. husk at det er nordmenn som slipper utlendingene inn i landet,fordi norge trenger de her i framtiden. klart alle vil bli intigrerte ,neste genrasjon og neste der igjen vil seff være nordmenn. hvorfor ikke lære av usa!? en afrikanser er verdens mektigste mann. hvorfor kan ikke en pakistaner bli statsminister!? hvorfor fokuserer nordmenn kun på de negative utlendingene!? lær av usa folkens..

  SvarSlett
 47. Det går an å være så dumm naiv? Jeg synes mange nordmenn ser ikke realiteten med oss innvandrer som dere kaller oss! For det første, det var Norge en av dem lander som solgte raketter til Irak for å drepe folk i Iran og tjent masse penger på dette! Vi måte å flykte hit, og jobbet i mange år og betalte skatt til at dere nordmenn skal bli pensjonister og kose med våres skattepenger, fordi vi ikke kommer til å overleve og bli pensjonist i Norge for å få utbytte av dette! Så Norge taper ikke på invaderer dere vinner både fra Olje fra våres land og slaveri av invaderer!

  Du snakker om at mest parten av innvandrer er på trygd? Er det noe rart med det? Man kommer til dette kalde landet på grunn av Krig i landet som dere har skylda at selge raketter fra Tønsberg og massevis dør av den grunn. En som har høy utdannelse og får ikke den jobben han fortjener og bestandig blir å motta av rasisme på jobber osv, er det rart at innvandrer går på trygd? Hvorfor får vi ikke jobb? Hvorfor kommer ikke NAV til å skaffe innvandrer faste jobber? Så ikke bare sitt der, bruk hodet er du snill!

  SvarSlett
 48. Er enig i at rasisme er noe som blir mye misbrukt. I innlegget handler det også om ren folkeskikk, hva man går ut og slenger om seg på et forum der mange hundre eller tusen kan lese det. At noen skriver at de hater "svartinger som henger på kjøpesentrene" er svært grovt. Det kan sammenlignes med at jeg sier "jævla homser skulle ikke fått lov å gå i svømmehallen" eller lignende. Stigmatisering av en folkegruppe på grunn av faktorer som for eksempel kjønn, legning, hudfarge osv- samt at å slenge det ut på facebook p den måten er utrolig feigt. Hvor mange av dem han omtaler har muligheten til å forsvare seg?

  SvarSlett
 49. Døds bra skrevet Nadiyya ! :d

  SvarSlett
 50. Jeg vil bare si jeg er 100% enig i det Anonym sa 9. mars 2011 06:52. Dette er veldig bra skrevet, og jeg støtter det synspunktet til fulle. Jeg er glad det finnes folk som tør å si det som så mange andre bare tenker!

  SvarSlett
 51. Jeg er ikke rasist, jeg er bare rasebevisst!

  SvarSlett
 52. Enig enig enig med deg Nadiyaa!!:D
  APPLAUS!:)

  SvarSlett
 53. jeg klikket på linken din på vg fordi jeg fant overskriften interresant. men for å være helt erlig leste jeg to tre linjer, og stoppet med det. ikke fordi det ikke var bra skrevet, men fordi det var veldig vanskelig og faktisk litt vondt å lese, fysisk sett. som grafisk designer vil jeg råde det til å ha en ren bakgrunn bak teksten din og i tilegg ikke ha negativ (hvit på svart) tekst, da det er mye lettere for øyet å lese sort eller mørk skrift på lysere bakgrunn. dette spesielt når det er mer enn bare en par settninger. folk ville kanskje lest mer da, det ville hvertfall jeg.. i tillegg ville jeg valgt en antikva font, en med serifer (ala times new roman, det finnes mange fine antikva fonter som ikke er like kjedelige)
  dette er ikke ment som kritikk, men mer som en hjelpende hånd.. lykke til!

  SvarSlett
 54. Hei. Takk som tar opp diskusjonen. Jeg har lest over kommentarene og tenkte bare å kaste litt lys på de skyggelagte områdene.

  Alle først så må jeg få spørre hvilken relasjon det er imellom muslim & utlending/asylsøkere/innvandrere? Det har ingen sammenheng.
  Hvilket land kommer de aller fleste "utlendingene ifra"? U.K og Norden.
  Mange av dem har med seg barn og kone til Norge. De bosetter seg. Hva er problemet? Det har aldri vært et problem med "dem". Du ser ikke at de er utlendinger. Du skulle bare visst hvor mange "hvite" utlendinger du møter på daglig. Så hva er problemet?

  Dere nevnte afrikanere - ja, er ikke de kristne? Eller er "Alle" afrikanere og arabere muslimer?
  Norge er et kristent land- er alle norske kristne? Dere tok opp (hva jeg tolket som) fanatiske imamer. Søk opp Ludvig Nessa.

  Media sin jobb er å spre et budskap. Greier man å spre "frykt" så sprer også folk penger, ivertfall er det min erfaring. Klassikeren blir "En muslimsk mann ***",- Jeg ser svært sjelden "en kristen mann" lande på forsiden av dagens avis. Og vet du hva? Det SELGER!

  Du må vell klage på at "utlendinger" ikke greier å integrere seg, men har du noen gang gitt dem sjansen?

  Mvh. Shirin Emilie (som er halvt norsk og halvt UTENLANDSK!).

  SvarSlett
 55. Tusen takk Shirin, kjenner jeg deg?? Er du Kaizer-fan ?? ;)

  SvarSlett
 56. Til deg som skrev den siste kommentaren: Hets og ufin ordbruk vil bli slettet :) Ikke gidd å skrive en ny, den vil bli slettet den også. Gadd ikke lese igjennom den en gang ;)

  SvarSlett
 57. Det er fordi du er som en tyskertøs som sleiker muslimræv og suger muslimpikk. Jeg ser fram til dagen da du blir halt ut i gata og får huet barbert.

  SvarSlett
 58. Den lar jeg stå :) Fint at noen kommentarer kan stå for å bekrefte overskrifta til innlegget :) Synes det er litt ekkelt å sleike ræv uavhengig av religion egentlig :)

  SvarSlett
 59. Selvfølgelig er samtlige av norske folk rasister. Når du har møtt en viss mengde utlendinger. Har du allerede skjønt at en MYE større % av utlendingene er sosialt tilbakestående og direkte usympatiske. Fins utallige, gode, kule, oppegående, fete utlendinger. Dessverre er det en større % av taperne der enn hos de norske.

  Statistikk.

  SvarSlett
 60. Vet ikke hvordan du definerer taper, Johan?

  SvarSlett
 61. Hei Nadiyaa,
  Dette er godt skrevet og er faktisk akkurat slik jeg oppfatter verden. Jeg reiser over det meste av verden og møter masse folk fra forskjellige raser, kulturer, religioner etc. Nå bor jeg i et muslimsk land og mange av mine venner er muslimer. Det som er hevet over en hver tvil er at folk rundt omkring i verden er mye mer åpne for andre kulturer enn hva vi normenn er. Vi ønsker oss egentlig en MUR rundt landet vårt slik at vi ikke mottar impulser fra andre kulturer. Slik at vi kan bevare den kalde, avvisende og rasistiske kulturen vår.

  SvarSlett
 62. Jeg er glad for at folk flest har en IQ som er 10 000x større en det Anonym sa 9. mars 2011 11:36, ellers hadde vi alle hatet værandre.

  SvarSlett
 63. Jeg er glad for å ha kunnet bekrefte overskriften din. "Hverdagsrasismen" vil leve så lenge det er en uassimilerbar folkegruppe som tviholder på sin overtro og lager kvalm i europeiske land som klarte seg fint i århundrer uten dem.

  SvarSlett
 64. Stå på! :) hilsen MM

  SvarSlett
 65. Hverdagsrasismen kommer ikke fra der man tror, men fra dem som skriker ut fortest. Sees hver dag i media/hverdagen. Håper snart noen får opp øynene før dette går for langt.

  Det var et godt forsøk, la oss pakke sammen nå.

  SvarSlett
 66. Takker for alle kommentarer, som viser at dette er et tema som fortsatt fortjener vår oppmerksomhet og hvor vi ikke har kommet så langt som vi trodde. Folk er folk og alt folk er INDIVIDER, glem ikke det alle sammen og ha en fortsatt fin kveld.

  PS. Moderasjon av støtende innlegg fortsetter :)

  SvarSlett
 67. Utrolig godt innlegg. Ser at noen her sier at de ikke er rasister, men ikke ønsker at det bare skal bli igjen afrikanere eller arabere i Norge om 50 år. Synd et er litt rart, fordi hva er galt med å ha afrikansk bakgrunn, og bo i Norge? Hva så om hele verden er mørkhudet om 200 år? Jeg vil si det er rasisme å være bekymret for dette fordi man bryr seg om hvordan man ser ut. Mennesket kommer opprinnelig fra Afrika, og er opprinnelig mørkhudet, og vi må venne oss til forskjellige utviklingen.

  Rasisme er jo når en er redd for andre raser, og jeg er glad for at det er blitt et negativt ladet ord, fordi det betyr at folk flest mener at det er dumt, men når faktiske rasister sier at de ikke er det, tror jeg de er redde for uttrykket, fordi det er så negativt ladet. Rasisme betyr fortsatt rasehat, og er du redd for at mennesket skal se annerledes ut om 200 år, så er det rasen du tenker på. Du kommer uansett ikke til å leve om 200 år, så du kommer ihvertfall ikke til å bli plaget da.

  Synd at folk bruker så mye energi på hverdagsrasisme når vi har så mange andre problemer i verden, som vannmangel og stor fattigdom. Verden tilhører mennesket, og vi må lære oss å dele på ressursene.

  SvarSlett
 68. Det er det beste poenget jeg har hørt. Så lenge vi ikke lærer å samarbeide mot disse globale målene, går hele menneskeheten under, og hvem bryr seg om språk eller øyenfarge da.

  SvarSlett
 69. Wow, Gunn-Marit (Eller Miriam som jeg først ble kjent med deg som remember?)
  Ville bare si at det her var et helt fantastisk innlegg, kjenner jeg blir stolt av å kjenne et så fantastisk oppegående menneske TAKK for at du er awsm!
  Klem fra Märtha

  SvarSlett
 70. Hei Nadiyya. Når jeg som etnisk norsk mann på nærmere 50 går forbi katolikk kirka i Kristiansand en søndag og må brøyte meg gjennom en haug med asiatere,polakker og sydamerikanere så synes jeg det bare er hyggelig. Det er fordi jeg vet at disse trivelige folka vil blande seg med oss nordmenn og bli en del av vår kultur etterhvert.De vil bli assimilert inn i vår kultur.
  Når jeg en fredag går forbi Moskeen etter fredagsbønnen og må brøyte meg gjennom en haug med trivelige og hyggelige muslimske menn, blir jeg bare veldig trist innvendig.
  Det er fordi jeg vet at disse hyggelige mannfolka fra afrika, midtøsten, pakistan eller hvor de nå kommer fra, vil danne en kultur i Norge som vil bli en paralell kultur til vår egen. De vil ikke bli assimilert inn i vår kultur slik som gjengen utenfor katolikk kjerka.

  Dette mye på grunn av at muslimske foreldre i veldig liten grad vil gifte vekk sine barn til barn av den opprinnelige kristne kulturen i Norge. Jeg vil si det er på grensen til rasisme.
  Norske foreldre vil ikke sette foten ned i samme grad om barna blir glad i en muslimsk jente/gutt.

  Hvis man ser på verdenshistorien så vil du se at muslimske kulturer og kristne kulturer som oftest har hatt ett problem med å leve sammen i ett og samme land.
  I dag ser vi det i Sudan, Elfenbenkysten,gamle sovjet, Tyskland, England, Frankrike, og mange andre land på jordkloden.

  Dette vet voksne mennesker i Norge og derfor reagerer nok mange negativt når muslimene på toppen av det hele ikke oppfører seg skikkelig i samfunnet vårt, og prøver å utnytte det norske samfunnet.
  Så jeg tror ikke på at et multikulturelt felleskap mellom muslimer og den opprinnelige kristne kulturen i Norge blir så hyggelig for våre etterkommere.
  Det er selvfølgelig lov å håpe noe annet, men jeg synes vi bør ta lærdom av verdenshistorien og innse at muslimer og kristne heller bør leve i hvert sitt land.
  Så får vi heller være gode naboer og besøke hverandre...

  SvarSlett
 71. Synes du svarer veldig bra for deg her, Nadiyya :)

  SvarSlett
 72. Dette er jo et svært vanskelig tema og drøfte, ettersom at det kan tippe over på litt uheldige sider.

  Jeg er oppdratt i Kongsberg,fyller snart 17 og nytter livet i Norge.

  sånn rundt et par år tilbake bestemte kommunen seg for at Kongsberg skulle ''huse'' innvandrere i en middels skala. først tenkte jeg ikke noe over det, det ville bli som å få noen ny naboer.

  vi har mange innvandrere i Kongsberg nå, flere av dem er hyggelige. men noen er også rappkjefta uhyggelige, ulovlige innvandrere, aggressive og lite takknemlige for å få komme hit. det kan jo få uheldige utfall på en gutt på 14 år, når 3 pakistanere vill ha pengene hans. men igjen kan jeg jo ikke dra alle over en kam. de som tok pengene mine er vell 3 av de dårlige eplene du snakket om, og det er vell nordmenn som gjør akkurat det dem gjorde den dag i dag.

  SvarSlett
 73. Ser og leser tilstadighet om rasisme og det er normenn v utlendinger og alle sier at fy fy normenn men jeg har hengt med utlendinger hele livet og jeg har ikke møtt så mange rasister av normenn som av våre nye landsmenn. Fillipinere tåler ikke pakistanere, Kineserne mener at afrikanere ikke er mennesker men aper.Arabere tåler ikke somalere. sånn går trenden rundt og rundt.
  Det er ikke sånn at det er samhold mellom de ulike etniske gruppene og mange av gruppene tåler heller ikke normenn.
  Spørsmål; hvor mange pakistanske, somalske, kurdiske kvinner er gift med normenn og hvorfor tror dere at det er så få??
  etnisk norske menn er ikke bra nokk for muslimske kvinner hilsen foreldrene.
  Har flere venninner som har forelsket seg i norske menn men foreldrene har bestemt at de skal gifte seg med en utvalgt, Hva er det? RASISME.
  Etniske normenn er ikke bra nokk pågrunn av hudfarge og relgion.
  La oss nå få en nyansert diskusjon om rasisme og innse at rasisme ikke eies av bare hvite mennesker

  SvarSlett
 74. "Hva så om hele verden er mørkhudet om 200 år?". Det ville vært utrolig trist om hele den hvite rase skulle dø ut. Jeg skjønner godt at hvite vil beskytte rasen sin, jeg skjønner at noen er imot blanding av raser, men det nytter ikke ty til hets og vold.

  2. verdenskrig og Hitler var vel den eneste sjansen man hadde, tror ikke der er håp mer.

  Som sagt tidligere: Så lenge to mennesker kan bli glad i hverandre, uavhengig av rase, så vil raseblanding foregå.

  Når nu en dag verden kanskje blir helt mørk(hudet) vil ihvertfall rasismen forsvinne, verre med kulturforskjeller og religion, tror personlig det er mest det det går i når en snakker rasisme nå til dags...

  (Er blanding selv så det er sagt!)

  SvarSlett
 75. Hei, Anonym. Jeg er for at religion skal fjernes egentlig, men det er en helt annen diskusjon ;)

  Erlend: Tusen takk for at du deltar, du virker voksen og reflektert. Det er sant at det er kriminalitet blant innvandrere og også blant nordmenn. Årsakene til kriminalitet er mange. Selv har jeg vært så fattig at jeg sikkert kunne tenkes å ty til ran eller lignende hvis det ikke skadet noen direkte og ikke kunne oppdages. Hva gjør man ikke når man er desperat? Dårlige mennesker finnes i alle land og alle kulturer - det var det en fra midtøsten som sa til meg ;)

  SvarSlett
 76. Hei Nadiyaa

  Jeg er en norsk afrikansk skuespiller som vanligvis ikke slenger seg paa saane blogg inlegger, men jeg vil bare si takk for at du skrev dette her. Det gir ogsaa intrykk til oss "ikke norske" at det faktisk fins andre nordmenner der ute som ikke tenker som resten av svarte sauene der ute. Jeg har bodd i Norge hele mitt liv, og kan ikke gjemme meg bak en annen hudfarge enn det jeg har, saa for meg aa se/oppleve de synspunktene fra nordmenn som mener saa mangt om innvandrere til daglig er forkastelig. Det er faen mg (unnskyld utrykk mitt) 2011! Og at vi ikke har kommmet langt her til lands sjokkerer meg til de grader av og til.
  Men nok en gang, takk for inlegget ditt og staa paa videre

  Hilsen
  Oscar

  SvarSlett
 77. Du virker en smule naiv hvis du tror at det å blande kulturer er entydig positivt. Faktum er vel heller at det knapt finnes ett eneste eksempel i verdenshistorien hvor et slikt prosjekt har hatt noen positiv effekt på den opprinnelige befolkningen. Dermed er det ikke sagt at vi nødvendigvis vil lide samme skjebne, men er man villig til å gamble på dette? Hva om det faktisk går slik historien har vist oss til nå? Hva om vi likevel ikke er i noen særstilling historisk sett?

  I politikken ellers er det å være "føre-var" et viktig prinsipp. Man ønsker ikke å føre en politikk som kan skape store problemer for fremtidens generasjoner. Ingen vet med sikkerhet hva CO2-utslippene kan føre til, men vi likevel velger vi å kutte ned i dag i tilfelle konsekvensene blir de verst tenkelige. En fornuftig politikk. Men om innvandring og det multikulturelle prosjektet finnes det få om noen slike sperrer. Her er det nærmest opplest og vedtatt at alt går seg til med tid og stunder; alt ordner seg, og det til tross for at historien til nå viser oss det stikk motsatte.

  Norge er rikt på ressurser, det er riktig, men hvis vi ikke forvalter dem riktig blir de raskt oppbrukt. Norge eller Europa forøvrig kan ikke ta støyten for verdens overbefolkning uansett hvor hjerteløst du mener det er.

  SvarSlett
 78. Hvor blitt av det jeg skrev da?Vondt å høre sannheten? Ja nordmenn fjerner inlegg som passer ikke for dem.

  SvarSlett
 79. Personangrep, hets og ufin språkbruk fjernes :)

  SvarSlett
 80. Du sier man trenger innvandrere, nja, vi gjorde kanskje det, men det er nok nå.
  Det er åpne grenser fra hele verden, og alle vet at det er bare å komme til Norge, for der kan man få det bra.
  Vi kan ikke være sosialkontor for resten av verden. Mange er kommet hit pga krig og elendighet, og alle ønsker et bedre liv. Flertallet i verden ønsker et bedre liv, men skal dette fortsette, tror jeg rasehat blomstrer som fy etterhver her, og det gode liv svinner bort.
  En Afgansk kvinne som ikke har en mann lenger, av forskjellige grunner, har oftest flere barn å ta vare på, hun har ikke lov å jobbe, hun har ikke lov å gå på skole, og har ikke lov å gå til lege osv. Hun er tvunget å bo på gaten med sine barn, for sånn er det bare. Det er sånne som hun som burde få det bedre. Men hun kommer seg ikke hit......

  SvarSlett
 81. tenkt at siv jensen og resten av frp + saddam + nazist+skinnhead+hitler+ bin laden er halvparten klok som deg. Jeg tror verden blir mye bedre enn idag. Tusen takk for tanken din.

  SvarSlett
 82. Bra skrevet Nadiyya,og er helt ening med anonym at vi har større problemer som vannmanngel og fattigdom.Jeg vi bare si at jeg er en muslimsk jente som er født og oppvokst i Norge.I fjor så valgte jeg å bruke hijab og siden da har jeg møtt på en del fremmede nordmenn som virkelig har sjelt meg pågrunn av det jeg har på meg.Noe jeg har lagt merke til er at dere nordmenn får ut alt dere har på hjerte, når dere er fulle.Media skriver mye om muslimske kvinner som er undertrykte i Norge som blir tvunget til å bruke noe de ikke vil,men hvem er de?Jeg har ikke sett en muslimsk kvinne som bærer hijab som klager på at hun blir undertrykt og hvis det er en,flertallet har valgt dette selv.Jeg vil bare si at jeg valgte dette selv altså å bruke hijab,ingen far,bror,mann tvang meg.Så slutt å vær så fordomsfulle.Jeg har alltid vært en sterk jente som står for sine meninger og valg.Det er litt synd at folk tror at en som meg har blitt tvunget til noe.

  SvarSlett
 83. jeg som har sagt tidligere, nordmenn og frp er to forskjellig ting. Det finnes gode,kloke og forståelse som deg nordman. Det er veldig synd Norge blir mere og mere frp-sviner her i Norge.
  De kamuflurerer seg lettt inn i Norge.

  SvarSlett
 84. Her kommer det fram mye interessant. Og du anonyme på slutten her, kalle noen "Frp-svin" er ikke noe mer velkomment enn å kalle noen "innvandrersvin".

  SvarSlett
 85. Fantastisk skrevet! Kunne ikke sagt det bedre selv Nadiyya =D

  SvarSlett
 86. Er kanskje litt på siden, men må bare rette opp i en påstand som ble lagt fram av en "anonym". Syns ikke jeg så noen andre som hadde gjort det.

  Påstanden var: "Blåøyde og brunøyde gener taper blått 100% av gangene."

  Hvis du med ganger mener hver gang et barn blir til, så er dette faktisk feil. Et barn av to brunøyde kan faktisk få et blåøyd barn. Det kan være sånn at brun farge vil komme til å dominere over tid, eller ikke. Syns man burde sette seg litt mer inn i genetikk før man kommer med slike påstander.

  Det har også hendt at hvite har fått mørkhudede barn og at mørkhudede har fått hvite barn. Her er to eksempler:
  http://www.dagbladet.no/magasinet/2003/03/17/364168.html

  http://www.stavangeravisen.com/art.asp?id=56980

  (Beklager at dette kun er fra tabloide-kilder, men det illustrerer poenget)

  SvarSlett
 87. De som er for innvandring kan jo betale for det så kan vi som er imot slippe å betale. Men hvis jeg ikke er med å betale for utslettelsen av norsk kultur/etnisitet, så sender dere politi på meg for å kaste meg i bur og hvis jeg motstår så kan jeg bli drept. Til helvete med hele norge, fortjener å bli forvandlet til somalia når vi er så hjernedøde.

  SvarSlett
 88. Veldig bra skrevet! Har lest alt - også kommentarene. Jeg vil benytte anledningen til å minne på alle at det er i mot norsk lov å komme med rasistiske eller diskriminerende ytringer, så noen burde kanskje tenke seg om før de kommenterer.

  SvarSlett
 89. Jeg må innrømme at jeg er imponert over det du skriver, det virker som du klarer å se lenger enn til nesetippen. Veldig bra skrevet.

  Som et motsvar på det mange har skrevet kan jeg si det at, rett blikket mot internasjonale bedrifter. En av suksessfaktorene deres at det gjøres ikke forskjell på hudfarge, religion eller andre kulturelle forskjeller. Tvertimot blir det å være multikulturell sett på som en fordel for bedriften/konsernet.

  Når jeg skulle inn i finansbransjen ble jeg fascinert av holdningene jeg møtte hos både ledelse og kolleger, for første gang var det ingen som brydde seg om hudfargen min. Eneste som var av betydning var resultatene. Selvfølelsen min var også en helt annen enn individer med samme utdannelse som ble ansatt i offentlige etater som hadde en minoritetskvotering ved ansettelser for å virke mer politisk korrekte. Jeg ble valgt blant mange andre utelukkende for mine kvalifikasjoner og stilte på lik linje med en etnisk nordmann fra Oslo vest.

  Bare flere kunne tenke slik, kunne verden vært en bedre sted å være.

  SvarSlett
 90. Islam er en pest.
  Når det kommer til andre utlendinger så må man begrense innvandringen, og man må passe på å forvare vår egen kultur og etnisitet.
  Hvorfor skal vi ikke det? Er vi mindre vert og kan sakte viskes ut til fordel for andre?

  Det er ikke lov å være stolt av norsk historie og norsk kultur. Da er man rasist med en gang.
  Noen kulturer er overlegne enn andre.
  Ingen kan få meg til å mene at islam har en rik kultur. Slik de behandler kvinner som eiendom, hvordan de straffer homofile, hvordan de straffer noen som forelsker seg i feil person, hvordan de selv behandler innvandrere og folk med "underlegen" religion.
  Får islam overtaket er det kroken på døre for verden. Vi havner tilbake der vi selv var på 1000 tallet.

  SvarSlett
 91. Til Anonym 9. mars 2011 15:38 :

  Faen, nå skremte du meg. Jeg får nok bare håpe, etter at jeg blir pågrepet av politiets diskrimineringsytringsenhet, at de slipper meg løs akkurat som de kriminelle asylsøkerne og andre innvandrerne som de slipper løs - med dagpenger - etter å ha begått hærverk og forbrytelser. For de stakkarene (f. eks. kreket Krekar) kan ikke bli sendt hjem, for der er de jo I FARE! Og de kan ikke fengsles, naturligvis, for ellers kommer SOS Rasisme og Tjen Folket og hyler og gneldrer som sjakaler. Herregud, jeg er så utrolig trøtt av disse humanitær-grinetantene som alltid ynker seg på vegne av de primitive og tilbakestående folka de drasser inn.

  Forøvrig er det totalt bortkastet å sende milliarder i u-landshjelp. Hvis jeg hadde kunnet, hadde jeg satt stopp for den helvetes pengesløsinga. Så hvis araberne og negrene kreperer i sine hjemland, hvorfor er det noe vi må bry oss med? La dem løse sine egne problemer.

  SvarSlett
 92. Undertegnede =)9. mars 2011 kl. 16:32

  Gratulerer, frøken, med et fabelaktig og inspirerende innlegg!
  Etter å ha lest et par kommentarer under dette idealistiske verket, kan det konstateres at en gjenganger er: "verden fungerer da ikke på den måten selv om vi skulle ønsket det, etc..". Vanskelig er det å forandre på slike holdninger og dems holdere... Men faktum er, og forblir, at verden og DINE holdninger mot den, og de i den, gjør den til hva den er. Ikke verden og dem i dens holdninger mot deg...
  Norge går mot en fryktelig lys fremtid om unge velskapte hjerner som forfatteren her fortsetter å uttrykke sine velgformulerte meninger som er pro-fred, pro-menneskehet.
  Lykke til!
  Mvh,
  Undertegnede =)

  SvarSlett
 93. Jeg er selv av annen hudfarge men er adoptert. Er helt enig med de som vil begrense innvandringen til Norge. Jobber i Bank og vet at så mange innvandrere får mye mer i støtte enn nordmenn flest. Når folk som ikke kan et kløyva ord norsk likevel får mellom 15-20 tusen pr. mnd uten å gjøre noe som helst, da sier det noe om systemet. Hvorfor kommer det folk helt fra Afrika til Norge. Hvorfor flykter de ikke heller til nærmeste nabo land f.eks. Sør Afrika. Fordi i Norge får de penger fra staten. 95 prosent av alle asylsøkere er ikke relle asylsøkere men økonomisk flyktninger. Hvorfor har de ikke papirer fra hjemlandet. Fordi flertallet kaster det slik at det skal være vanskelig å finne ut hvor de kommer fra. I hele Europa forstår stadig flere og flere land at det flerkulturelle samfunnet slår falitt. Muslimer og spesielt folk fra Somalia, Eritrea, Irak, og Pakistan består mye av det jeg kaller søppel. De sier de er forfulgt i hjemlandet, men reiser på ferie dit hvert år. Kjenner flere fra Irak som reiser tilbake hvert år for å besøke sin familie. Du Nadyya er med på å øke rassismen i dette landet med din naivitet og lite kunnskap. Du gjør at slike som meg som har bra jobb lever ordentlig blir sett ned på fordi det Norske samfunnet ikke tar tak i de fra andre land som gjør kriminelle handlinger. Du fører til økt rassisme i dette landet. mvh Jeet Lie

  SvarSlett
 94. Du snakker absolutt TØV Jeet Lie.

  Du er først og fremt frekk nok til å kalle folkegrupper for søppel for så å anklage Nadiyya for din tilværelse.
  Du er selv ansvarlig for din situasjon per idag, hvordan enn den måtte være. Om du blir "stemplet" slik du påstår pga din etnisitet pga andre menneskers fordommer og mistolkninger, ja da har du en god vei å gå i livet samt en god del kunnskap og erfaringer du skal plutte opp skal jeg fortelle deg.Makan til tøvete å utsagn skal man lete lenger etter!

  SvarSlett
 95. Btw morsomt navn Jeet Lie, hehe... Du jobber i Bank? Er det en ny form for McDonald's eller? "folk som meg som har bra jobb blir utsatt for... blablabla..." BUHU. Nå må du få ut smukken, nuddelgutt=p

  SvarSlett
 96. Synes det er skremmende kortsynt når man ikke vil ta vare på sin egen kultur. Tenkte tidligere lite på utlendinger. Men når min datter ble mobbet fordi hun hadde blondt langt hår var grensen nådd. Jeg brukte vår egen stolte historie til å bygge opp en knust sevltillit og selvfølelse. Man trenger historisk tilknytning.

  Jeg er litt mer enn middels interessert i historie og ser at hver gang store grupper av forskjellige folkegrupper samles i samme område så blir det krig og elendighet.

  Man må respektere at man liker norsk kultur og. Jeg liker mer norsk kultur enn jeg misliker mennesker av andre raser. Men ser at mange innvandrere ødelegger min kultur.

  I utlandet er vi eksotiske. Fordi vi er en av de få små folkegrupper som blant annet har forskjellige hårfarger. ca 90% av verdens befolkning har svart hår. Det er en grunn til at norske jenter er populære blant svarte og arabere. Vi er eksotiske og få.

  En ting som alltid har stått sterkt i nordisk kultur er demokratiet. Riktignok mener historikere at demokrati først ble praktisert i hellas, men der ble det praktisert i en liten gruppe. I Norge og scandinavia og videre ut i områder som ukraina i øst til nordamerika i vest ble demokrati spredt før man visste om ordet demokrati. Det jeg henviser til er Tinget. som i gammel tid, lenge før vikingtid var etablert. Her hadde alle stemmerett utenom trellene. Til og med kvinner. Vi har lang historie med selvbestemmelsesrett for kvinner. Vi har mange historier på at tinget snakket kongen imot. Det har aldri vært akseptabelt med et føydalsamfunn slik mange andre land og nedover i europa var vanlig. selv ikke under dansketiden. Nordmenn flest var selveiere.

  En annen ting er hva Nordmenn har oppnådd i forhold til andre samfunn. Arabere var noenlunde opplyst og var interessert i vitenskap før islam overtok.

  Amadeus

  SvarSlett
 97. Til deg som sier mitt innlegg er tøvete. Deler av disse grupperingene er overrepresentert i kriminalitets statistikken. Bare se på Somalierne som nå er under etterforskning for trygde svindel. Når du så uttaler deg om hva slags livs erfaring jeg har er du skikkelig usaklig. Du har ingen forutsetning for å uttale deg om meg og mitt liv da du ikke kjenner meg. Jeg har en god jobb og er respektert. Men slike som deg og Nadyya gjør at stadig flere nordmenn blir rasister fordi alle de som kommer hit får gjøre nesten hva de vil uten at det får konsekvenser. Er for regelen de innførte i Østerrike. Begår du alvorlig kriminalitet vil du bli sendt tilbake til ditt hjemland. Hvis flertallet av nordmenn hadde visst det at de innvandrere og asylsøkere som er her ikke er kriminelle ville andelen rasister i dette landet blitt vesentlig mindre.
  Til deg som sammenligner Bank med Mc Donald og kaller meg nuddel gutt. Du er en uvitende usaklig fjott som diskuterer alvorlige ting på nivå som en 5 åring.
  Jeet Lie

  SvarSlett
 98. Synes det er interessant når enkelte kommenterer til meg at "hvorfor vil du ikke ta vare på Norsk kultur". Lurt å si til ei som har jobbet som budeie i fjellheimen, er interessert i norrøn mytologi og har spilt torader. At det ikke går an å ta vare på norsk kultur uten å trakassere og hetse andre er jo bare tull.

  SvarSlett
 99. Spørsmålet er om jenta på bildet har noen sjanse til å få oppfylle drømmen sin, som kan kanskje være å spille torader i den norske fjellheimen.

  Skal vi prøve på et ord? Tvilsomt er min gjetning.

  En motstand mot islam handler ikke om råtne epler, men om et råttent system.

  SvarSlett
 100. Etter hva jeg forstår bor du på en liten plass i Buskerud.(leste det på den engelske bloggen din) Hvor det antaglig ikke er skoler med 98 % innvandrerbarn. Du opplever ikke at borettslaget ditt er overrepresentert heller av ikke vestilige innvandrere, hvor du og barna dine blir fortalt at mye er haram og ikke hallal. For eksempel den koslige skidagen på skolen, som skolen nå har sløyfet fordi innvandrerforeldre og barn betrakter det som haram. Det samme med gym og svømming, og for å ikke snakke om heimkunnskapsundervisningen. Du har kanskje ikke barn som kommer hjem og gråter fordi medelever sier at matpakka er haram på grunn av at det ikke er det riktige pålegget på. Dette handler ikke om hudfarge. Dette handler om at vi faktisk i noen tilfeller blir gisler i eget land og våre egne verdier og normgrunnlag sakte svinner når vi tillater å sløyfe for eksempel skidagen fordi det er upassende for en gruppe mennesker som er kommet hit og vi tar i mot fordi de trenger beskyttelse eller jobb eller skal forenes med resten av familien som er her. Flytt et år til Furuset i Oslo, send barna dine på skolen her og skriv et nytt blogg innlegg om erfaringene. Tror de er nokså forandret fra den idylliserte verden du lever i ved Tyrifjordens bredder

  SvarSlett
 101. Det er for mange utlendinger i Norge§§§§§§!

  SvarSlett
 102. For dem som vil ta vare på Nork kultur. Få slutt med halloween,valatinsday og black friday osv. Ikke mye nork kultur der nei, største trusselen er ikke land fra øst men fra vest.

  SvarSlett
 103. Jeg er av de som så absolutt ønsker å beholde den norske kulturen og vårt levesett slik det er i dag, men jeg er ingen rasist av den grunn.

  Om man flytter til et annet land/annen kultur enn den man opprinnelig er vokst opp i - uansett om det er fra øst til vest eller omvendt - må man tilpasse seg det samfunnet man flytter til. Det er fullt mulig å ta vare på sin opprinnelige kultur allikevel.

  Skulle ønske folk flest - uavhengig av kultur og religion - i større grad kunne tenke over hva de kan bidra med istedenfor hva de kan kreve.

  SvarSlett
 104. Det er slike helt hinsides naive fjortiss-innlegg som dette som får meg til å miste troen på at barn under 18 år bør få stemmerett i landet. "Bli venn med noen og redd verden fra krig, nød og fattigdom". Get real.

  SvarSlett
 105. Ja, det er egentlig synd at folkene i midt-østen er blitt så degradert. Når noen sier "muslim" i våre dager tenker man ikke på Harun al-Rashid eller Alhambra, men tilbakestående, uindustrialiserte, og fattige samfunn. En av grunnene til dette forfallet var mongolenes herjinger. Det mongolske imperiet er det største imperiet som verden har sett. I 1258 angrep mongolene nær-østen etter å ha erobret det meste av Kina og Østen. De beleiret og ødela Baghdad som hadde vært et kultursentrum i 500 år, og lagde hauger av hodeskaller i de andre arabiske byene de inntok. Mongolenes brutalitet knuste og utryddet arabisk kultur, og de har ikke vært i stand til å komme seg etter denne katastrofen. Den eneste levning de har fra det som engang var en sivilisasjon er religionen, så det er blitt kjernen i livet deres. I grunnen er det sørgelig - det er som om de ber blant tempelruinene til en gud som har forlatt tempelet for lenge siden ...

  SvarSlett
 106. Ser du lar innlegg med skryt, bra skrevet osv. stå og så sletter du de du ikke liker. Dette virker jo ikke særlig modent og kan jo umulig gi et virkelig bilde.
  For meg virker du utrolig naiv og jeg lurer på om du i det hele tatt har fulgt med på hva som skjer her hjemme? Er det så at du har oppholdt deg 4 år i et muslimsk land så kan jo det være en grunn, hva vet jeg. Ellers så virker det som du har "skylapper" og bare vil se og høre det du liker. Om du har bodd i en landsby så gir ikke det deg noe mer forståelse av problemene som er i det norske samfunnet, snarere tvert i mot.
  Det er jo ikke innvandrerne som i utgangspunktet er problemet, men religionen de praktiserer. Og da snakker vi selfølgelig om islam. Denne middelalderske, urettferdige, udemokratiske, redselsfulle osv. religionen som undertrykker 100 talls millioner med tanker og ideer som ikke hører hjemme noen tid. Du bruker helt bevisst et bilde av en søt jentunge på 6 år som da liksom skal representere det du her prøver å formidle. Noe jeg synes du gjør svært dårlig fordi du er så ensporet, og ukritisk at det blir vanskelig å ta deg på alvor. Om du ønsker å gjøre noe godt så bruk tiden din på å gjøre noe for disse kvinnene som jeg ikke har hørt deg nevnt med et ord. Men det er vel ikke av kvinnene du får den ønskede oppmerksomheten antar jeg.
  Det er heller ikke alt som er like rasistisk som du skal ha det til heller, men mange er i dag så frusterte at de rett og slett overdriver i utspillene sine.
  Jeg kjenner deg ikke, men for meg virker du som en forvirret tøs som prøver å finne deg sjæl. I så fall lykke til..... ( får håpe du ikke mislikte innlegget så mye at du sletter det også da)

  SvarSlett
 107. En dag de som ikke skjønner, vil skjønne!

  SvarSlett
 108. Jeg er ikke rasist men vil ikke ha noe med muslimer å gjøre. Jeg mener at hvis den du forguder og følger er en pedofil massemorder så er du et større problem for samfunnet enn de værste nazistene. Jeg er for et muslimfritt Norge og Europa.

  SvarSlett
 109. Saken er, at de største rasister som finnes er muslimer og jøder. De føler seg hevet over andre folk, som de ser ned på og kalder for vantro og urene. Folk flest er ikke rasister, men tar avstand fra de to før nevnte grupper, og deres adferd. Og det har ikke noe med rasisme og gjøre, for muslimer og jøder kan være av alle raser. For og unngå konflikter, ville det beste være at både muslimer og jøder blir der de hører til. Spesiellt muslimene, for der er ingen steder i verden hvor det er muslimer, at de ikke er i konflikt med andre folk og religioner.

  SvarSlett
 110. Du har så rett!
  Flott innlegg du har skrevet. Vi må jobbe med å bli kvitt fremmedfrykt som fører til rasisme.
  Det spiller da vel ingen rolle hvilken farge vi har på huden eller hva vi tror på. Religion er personlig og det bør forventes at folk ikke blander seg i hva andre velger å tro på. Det er som å kritisere unger fordi de tror på julenissen eller blande seg opp i hva folk skal spise til middag! Helt meningsløst.
  Takk for et berikende innlegg :)

  SvarSlett
 111. jeg driter i hvilken farge det er på folk,men bli selvsagt litt forbanna når noen mener jeg er skitten fordi jeg spiser gris ! jeg elsker ribbe,koteletter,bacon og mye annet.jeg synes at folk som ikke kan akseptere at man spiser det en har lyst på og ikke kan gå i hvilkne klær en har lyst på kan reise avgårde og finne seg ett annet sted og bo ! er ikke rasist,men folk som er knyttet til enkelte religioner og som ikke klarer og akseptere den friheten vi har bør reise tilbake hvor dem kommer fra istedenfor og lage bråk her !

  SvarSlett
 112. Det som er litt artig, er at hvis man summerer alle som sier at de ikke er rasister for de kjenner en venn/nabo/osv som er en kjempeflott person, så er det enten EN knakanes flott person som alle kjenner, eller jævli mange flotte innvandrere. :)

  SvarSlett
 113. Nordmenn er de minst rasistiske menneskene i hele verden! Vi gir innvandrere leiligheter, hus, utdannelse, mat, klær, trygghet, penger og alt de ikke har i sine egne land. Uten å kreve noe tilbake! Når vi siden ikke ansetter dem på alle jobbene de søker på, så er vi plutselig "rasister"?

  Prøv å reise til landene de kommer fra og si; -Hei, jeg vil ha gratis leilighet, penger til strøm, vann, klær og mat. Så vil jeg ha gratis skole til barna mine, med bøker og terapeuter hvis de føler seg dårlig. Så vil jeg har rett til jobb og kurs - gratis - samtidig som jeg får ti-tusen kroner på konto hver måned, og hvis noen nordmenn ser stygt på meg eller er misunnelige, fordi jeg og familien min får alt dette, mens bestemoren dems må ligge på tomannsrom og ikke får dusje hver dag, da er de RASISTER! Og når kommunen skjærer ned på tilbud til vanlige nordmenn, mens jeg får dekket utgifter til ny ovn, ny TV, klær til barna og bestemoren min får komme hit på familiegjenforening, alt inkludert, så lurer jeg på hvorfor noen nordmenn synes det er urettferdig!?

  Jeg har vokst opp i tjukke innvandrerland på Oslo-øst og blitt overfalt sikkert 5 ganger, rana minst 1 gang, hatt innbrudd hjemme 1 gang (politiet fant CD'ene mine hos en pakistaner), blitt truet med å bli drept fordi jeg er "potet" og sett så mange slåsskamper og dritt at jeg aldri vil tro på noe flerkulturelt samfunn.

  De verste rasistene er innvandrerne selv! De slenger så mye dritt om nordmenn og andre innvandrere at øra dine ville falle av om du hadde hørt det. Jeg veit, for jeg har lært banneordene på pakistansk, somalisk og vietnamesisk, så jeg hører om de bare snakker vanlig eller slenger dritt.

  Slutt å leve i en drømmeverden. Norge er det mest snille, ikke-rasistiske landet i verden. At noen gamle gubber slenger med leppa betyr ingenting, for de er harmløse. Prøv å krangle med 10-12 innvandrergutter som har kniv. Så kan vi snakke.

  Oslo gutt.

  SvarSlett
 114. Mer multikulturelt vås skal du lete lenge etter, tror jeg skal slutte å gå inn på VG.no.

  SvarSlett
 115. Oslo gutt 10. mars 2011 01:42, jeg har også bodd på Oslo-øst midt blant mange innvandrere. Hvorfor er det slik at jeg og alle jeg kjenner, som ikke ser innvandring/innvandrere/muslimer som noe problem, aldri opplever noen grusomme, voldelige og rasistiske feks muslimer.

  Jeg har en vennegjeng og bekjente på ca 40 stk hvorav halvparten av dem har levd side om side med mange innvandrere. Hvorfor opplever ingen av oss det samme som de vokale skeptikerne?

  SvarSlett
 116. tror han er mere eller mindre dritt lei,ikke redd, og det er alt for mange innvandrere i Norge / europa, men takket være oss mennsker uvitenhet så kommer det en dag, EN DAG,

  MEN TIL GJENJELD SÅ HAR DISSE NYE LANDSMENNEN PRØVD OG RANE MEG SIKKERT 100ganger og det er bokstavlig, første gang da var jeg 5år var med moren min som er alkholkier et enkelt mål, der står jeg bak kåpa på min mor mitt på tøyen 16 svarte menn omringer oss i en ring og sier vi dreper deg med den skrutrekeren og tar den fram så selger vi ungen din din hvite fitte, Hyggelig?? det finnes sikkert flere hundre tusen sånne tilfeller og innvandrere er di største rasistene har sikker hilst på halve oslos innvandrer folk eneste grunnen jeg blei respekterert til slutt er fordi jeg mistet all frykt og sier hva jeg mener, når jeg mistet frykten så begynnte jeg og hate dem alle sammen for måten dem bruker og banke skremme skrikke true og slå norske svake eller redde normenn, et typisk utasangn for dagen til enkelte i disse gjengene vi kødder med noen ev de hvite norske pinglene så knuller vi de horete søstrende dems etter på haha dem eier ikke selvrespekt, det gjør vi ikke når vi tar i mot sånn dritt og spesielt jentene som blir sammen dem og har seg med dem når dem behandler dem så dårlig, men det finnes altid untak og alle tror dem er sammen det unntaket eller er venn med den uskyldige,

  SvarSlett
 117. Jonas: Det er bra å høre at du har hatt mange innvandrervenner. Jeg har også hatt mange venner blant innvandrere, men i det store og hele, så hadde nok oppveksten min vært mye bedre om de ikke hadde vært der. Jeg vokste opp på Grønland, Tøyen og Grunerløkka området på 80- tallet. Kanskje du har tilpasset deg dem, og blitt endel av gjengen "dems", og ikke de deg? Hva slags interesser har du som dem deler? Bortsett fra Xbox og kino? Poenget er jo at det er forskjell på 100 pakistanere og 10 000. Synes du at sønnen og datteren din skal vokse opp i et miljø sånn som du gjorde? Eller vil du at det skal være mer "norskt"? Jeg er ikke så mye skeptiker, det forsvant for lenge siden. Jeg er mer realistisk. Oslo-gutt.

  SvarSlett
 118. Som skeptiker har man allerede tapt. Da blir man automatisk stemplet som rasist, og argumentene blir automatisk avskrevet som usaklige.

  Men jeg prøver alikevel.. All erfaring tilsier at mennesker med stor forskjell i kultur og bakgrunn ikke fungerer sammen. Dette fordi vi har så grunnleggende forskjellige holdninger, og alle vil stå på at "min holdning er den rette". Dette er bare naturlig, og å prøve å snu på dette i løpet av kort tid vil være håpløst. Men jeg er enig i at holdninger over tid kan endres. Dette forutsetter informasjon og kunnskap, og at dette blir fordelt. Jeg tror nok at kunnskapen om vestlig kultur er like laber i østen som andre veien.

  Vi i vesten har i større grad fordelen av å kunne bruke media og internett, og har større mulighet til å tilegne oss kunnskap. Slik er det ikke i alle deler av verden, der mange er prisgitt informasjon kun gitt av maktkåte øvrighetspersoner.

  Jeg har større tro på at man tar hjelpen til de landene hvor flyktningene kommer fra, at man tar kunnskapen om demokrati og økonomi med seg tilbake slik at trenden kan snu. Men det vil ta tid....

  SvarSlett
 119. Hvordan kan du, blogger, bruke ordet "rasisme" når du fornekter rase eksistens og raseforskjeller på folk!? Til og med i USA, forbilde for alle raseforvirrede i Europa, erkjenner de det. Jeg anbefaler deg

  SvarSlett
 120. Jeg skjønner at vi er for få "nordmenn" i landet, derfor trenger vi innvandring. Det tror jeg de fleste skjønner. Det som er frustrerende er at så få kommer seg ut i jobb for å betale skatt. Det er jo først når de "betaler for seg" ved skatt, at ballen begynner å rulle. Og dette gjør jo at de henger ved kjøpesentrene og bedriver kriminalitet for å få tiden til å gå.

  Hva med å innføre obligatorisk norskkurs til alle som kommer hit, gi alle mulighet til jobb, som de må gjøre på en bra måte i minst to år, med lønn, og så bevise at de faktisk kan ta del i samfunnet FØR de får statsborgerskap? Jeg vil tro at mange som kommer hit har mange fine egenskaper og utdannelser innenfor arbeidslivet. Sysselsett dem med det samme. Da finner man fort ut hvem som er snyltere.. Men dette må såklart staten ordne da..

  SvarSlett
 121. Jeg sitter og ser ned på sønnen min. Noen tror han kommer fra Etiopia. Men han er fra Colombia. han griper en liten barnegitar som ligger i grinda hans, og klimprer på den. Og har en rytme så god som noen. og refererer til Tea time i Oslo, der muslimer inviterer folk til te. og kjenner jeg har lyst på te. Verden ser annerledes ut i dag, enn det den gjorde i går, for meg. Og kan bare konstatere at verden går heldigvis fremover. Takk for en fin blogg. Du er lagt til favoritter.

  SvarSlett
 122. å lese noe fra antropologi, fordi du liksom sitter på vulkantoppen og ber alle å glede seg over denne deilige varmen uten å vite en d..... om det som rører seg i vulkans dybde og hva det fører til.

  SvarSlett
 123. Selv Europeer, men født i Norge og trives veldig godt. Katolikk er min religion.

  Bodde før på vest, men flyttet så til øst, og trives godt her.

  Men, jeg er så forbanna lei av pakistanere, somaliere, tyrkere og hele resten av gjengen som kommer hit, snylter på våre skattepenger, nekter å integrere seg, raner folk, lager faenskap og dømmer folk.

  Er også veldig redd disse innvandrerne som kommer hit og som støtt og stadig er å se i politikken i Norge. Det er så skremmende som man kan få det. Også har vi disse naive dumme politikerne som gir bort våres penger til disse snylterne og som gir dem ALT og ett håp i ettertid at de automatisk vil integrere seg. Bare tøv.

  Har blitt forsøkt ranet noen ganger, men hver gang ble de banket opp. Fleste av dem somaliere.

  Pakkiser er såkalte "tøffinger" men i realiteten feiginger fordi de bærer våpen. Ellers er de noen slappe pingler.

  Gulinger som tar mer og mer over. Får faen meg ikke ta meg en tur på messene på søndagene fordi de er over alt. De møter opp flere timer før for å få best plass.

  Så har du alle disse naive skolene som skal tilpasse seg for 2 - 3 muslimer pr klasse. Gymtimene blir fjernet, heimkunskapstimene blir fjernet, de slipper å dusje (hvis de har gym) og badeanleggene blir stengt ned.

  Hva skjer med Norge, hvorfor gjør de dette? Er de helt dumme i hodet.

  Hvorfor er ikke innvandrerne sendt tilbake til hjemmelandet sitt etter en kriminell handling. For min del er det ikke noe tap om de blir hengt eller torturert, fordi dette skulle personen ha tenkt på før den kriminelle handlingen ble utført...

  SvarSlett
 124. Verden går faktisk bakover. Det er mer krig, mer sult og mer nød nå enn det var før innvandringen begynte for alvor, og godhetsindustrien begynte å pøse ut milliarder av kroner til Afrika. Colombia er også et av verdens farligste land der narkotikartell har mer makt enn regjeringen. Er det å gå fremover å lage mer ustabile land, som ligner på colombia og afrika eller å beholde land som Norge og Sverige, før masseinnvandringen startet? At noen adopterer barn er helt greit, men å tro at verden fungerer eller vil bli bedre når alle bare kan reise over alle land og ingen har noen kontroll, det er å være super-naiv.

  SvarSlett
 125. Hei,

  Jeg er også en utlending. Men jeg ser ikke mørkt ut. Når jeg begynner å snakke da merke man at jeg er ikke norsk. Stortsett trives jeg her i Norge, veldig flott natur...Barna har det bra, vi har fast jobb, vi betaler skatt....Men jeg føler meg ikke alltid velkommen. Jeg har f.e en naboe som er en snill og hjelpsom kar, men på 17 mai gratulere han meg ikke med dagen, fordi jeg er ikke norsk. Jeg kjenner nationalsangen, har norske flagg. Men det holder ikke for ham.
  Men men, jeg er positivt innstillt.
  Ha en fin dag, hilsen fra en nederlandsk kvinne..

  SvarSlett
 126. De "innvandrerne" eller først og fremst muslimske nordmenn som innvandret på 70-80 tallet som jeg har omgitt meg med, har jeg behandlet med respekt og nyskjerrighet. Som ateist har jeg ivrig diskutert relgion men mest mat. Mye spennende god mat fra det pakistanske og libanesiske kjøkken.
  Nå har jeg flyttet til Ås som også har mange innvandrere, og både guttungen og jentungen er vi ivrige på skal oppleve så mye mangfold som mulig. At det er "norskt" er totalt uviktig for meg, at det er hygglig og med gjensidig respekt er viktig.
  Men det er viktig å gi respekt for å få respekt.

  Men jeg har full forståelse for deg siden du har en årrekke med negative erfaringer. Det er helt naturlig. Og det er ikke et karv at man skal like alle her i verden.

  Men likevel håper jeg verden en dag ser tilbake på denne tiden med undring om hvorfor menneskedyret av samme art skillte mellom "raser" og kultur på en negativ måte.

  SvarSlett
 127. Nicely written :) It's the lack of accepting others that are different that causes more fear than the fact that someone is from another culture or country.

  People just need to start taking others as human beings.. just like they want to be seen as.

  SvarSlett
 128. Wakas Mir: Norway accepts people in the best way. It's the rest of the world that don't accept others. Try being accepted for something else in Saudi Arabia or Pakistan. Or Colombia or China. Now, there we are talking real racism. Not if some old Norwegian fool says something on Facebook! Or 20 people demonstrate against islam on the street. That's peanuts! People are very naive, and think that racism only exists in the western world, when the most racist and intolerant people live outside it. In Norway you have democracy and freedom om speech, and can tell people that you don't agree with them. You can't do that in the other countries. So stop hammering on Norway, which is heaven on earth. Compared to the rest of the countries outside of the western sphere.

  SvarSlett
 129. Ordet rasisme burde fjernes fra språket vårt. Det er så utvannet at det rett og slett har mistet sin betydning. Har blant annet blitt kalt rasist for å ha tuta på en bil med en mørkhudet sjåfør, og for å ikke ha gitt en mørkhudet tigger penger når han rasla pappkruset sitt opp i ansiktet på meg. Mørkhudede innvandrere topper så og si alle negative statistikker i dette landet. påpeker du det så stemples du dog som rasist.. Jeg bare rister på hodet, og begrepet rasisme betyr ikke lengre noe som helst for meg. Den største rasediskrimineringen i verden er rettet mot den hvite rasen! Dette er dog greit fordi vi generelt sett har mer penger og bedre levestandard eller hva? Hvis hvite mennesker ytrer noe negativt om noen utenfor sin egen rase er det dog rasisme av verste sort med en gang. Ta f.eks USA. Begrepet "white power" er fy fy og rasistisk som bare det. "Black power" derimot er synonymt med stolthet, tilhørighet og noe legitimt. Forstå det den som kan..
  Jeg er opplyst, utdannet og baserer mine meninger og syn på erfaringer og fakta. hvis det liksom gjør meg til rasist, så har jeg få problemer med det stempelet.

  SvarSlett
 130. Tusen takk for et veldig godt innlegg i en viktig debatt. Det finnes utrolig mange bra mennesker der ute, og om man bare gir andre en sjanse, kan man få seg en positiv overraskelse.

  Som adoptert, har jeg ikke et typiskt norsk utseende, men min omgangskrets tenker like lite på min hudfarge som det jeg gjør. Likevel hender det en sjelden gang at noe ikke greier å skjule sin overraskelse når vi møtes for første gang. De lar seg overraske over min kav trønderske dialekt, og at jeg absolutt ikke er slik de hadde forventet.

  Mulig noen mener jeg er naiv, men jeg er synes mennesker er utrolig spennende, og jeg liker mangfoldet.

  SvarSlett
 131. http://www.opplystemuslimer.no/2011/02/11/de-markedsf%C3%B8rer-hijaben-som-fritt-valg/

  Er et veldigt bra innlegg samt en veldigt bra side .
  men en sak som jag anser som et problem her i Norge er at ting får rasisme stempel pga. påpeke problem med hvisse grupperinger i samfunnet men at kalle alle er ikke rett et heller .
  Men kritikk er ikke rasisme og jag tror at de fleste som den du skriver som den du reagerer på kjenner sig veldigt maktløse pga. at all kritikk som den personen har haft har blitt stemplet som rasistiskt og tilslut byggt sig opp til at den personen går klart øver grensen

  SvarSlett
 132. ka e vitsen? ser bilder fra nyhetene på tv der unger har har våpen i hendene. ikke noe rart vi er fulle av fordommer ovenfor muslimer, pakkiser og annet søppel som innvaderer landet vårt. kan jo ikke snu deg en gang i oslo uten å se en (morkhodet)eller bli ranet...så jeg syns vi burde utrydde den delen av verden der det ikke finnes grenser for noe! de dreper jo hverandre hver dag med selvmordsbombere,miner osv.. hva med utrydde dem en gang for alle, så slipper vi å høre om det hele tiden på nyhetene, og så slipper de å drepe hverandre!!! NORGE FOR NORMENN OG HVITE!!!! Er faen jo rene afrika blitt, vårt vakkre norge!!!

  SvarSlett
 133. No Churches i Saudi
  More Mosques i Norge

  SvarSlett
 134. "Men forstår du ikke at Norge ikke klarer seg alene?"

  Er ganske sikker på at vi klarer oss med en sterk, redusert innvandring.
  At vi tar heller inn mye mindre, men dermed har mere kontroll på hvem og hva vi tar inn.
  Og når man ser/hører voldtekter/kriminalitet har økt med 800% i feks Sverige over de ti siste årene, så kan man jo tenke på hva ellers som har økt. Jo, innvandring.

  Eller hvordan den utakksamme innvandringer klager på alt.
  Hvordan kvinner klær seg, politiet er rasistisk pga dem ikke vil ha et håndkle rundt hodet, sparegriser, osv osv.
  Og hvis dem gjør noe ulovlig, ikke faen blir dem sendt tilbake, nei nei.
  Kom inn til våret 4 stjerne fengsel/motell.
  Eller isteden får å få en fengselstid på ti år (Som en hvit mann hadde fått), så blir det sakt at personen er psykisk skadet (selv om personen aldri har opplevd krig eller lignende) så reduseres straffen med et halv år i psykiatrisk institutt.

  Som sakt, hadde vi ikke hatt den mengden av innvandringen som vi har per dags dato, så hadde vi kunnet kontrollere hva vi tar inn, dermed redusere kriminalitet, som dermed reduserer rasismen.
  Og som sakt, man er ikke rasist får ingenting (selvfølgelig er noen det, men det er et mindre antall fra dem som er rasister får en grunn).

  SvarSlett
 135. Naiv og idealistisk? Definitivt.

  Rasisme er ikke et fenomen som er begrenset til en type mennesker. Hvis du tror at mennesker av afrikansk, asiatisk eller arabisk bakgrunn er annerledes tar du feil. De er akkurat (om ikke mer) like rasistiske som deg og meg.
  Forskjellen er at folk bosatt i vesten i større grad har tilgang på bedre utdanning og frihet til å tenke selv som gjør at man faktisk i større grad er i stand til å handle på tvers av sine rasistiske/fremmedfiendtlige impulser.

  Du er ikke noe bedre enn andre i den forstand når det gjelder "rasisme" du bare benytter din viten til å dempe/kvele impulsene.

  Når det gjelder Islam stiller den bevegelsen i samme klasse som nazismen og kommunismen. Dess fortere vi får kassert disse ideologiene og henvist de til historiens skrothaug dess bedre.

  På den annen side... ha en fin dag og lykke til som spirende forfatter.

  SvarSlett
 136. Naturligvis er ikke alle muslimer rasshøl; alle hunder biter jo ikke - når de er alene. Men så snart de er i pakk er det en betydelig risiko for at de oppfører seg som villdyr. Det er et enormt sosialt press i muslimmiljøet om å tviholde på sine uvaner og holde seg fjernt fra vertlandets kultur. Det er meg sannelig ett fett om muslimene eter hverandre til frokost eller steker barna sine på spidd - i deres egne land. Det er deres såkalte "kultur" og de er frie til å kutte jentungenes genitalier, begrave døtrene sine levende for å ha fornærmet familiens "ære," pakke inn kvinnene i burkaer i ørkenens hete, steine voldtektsofre, henge homofile, og slå hverandre ihjel til allmen fryd og gammen. Men de må ikke bringe denne dyriske oppførselen med seg hvis de vil leve i Vesten, for ingen vestlige land tolererer sånt. Det er jo enkel folkeskikk å innrette seg etter vertlandet, eller kunne du forestille deg å reise til Saudi Arabia for å forkynne den kristne tro iført bikini eller badebukse? (Jeg har virkelig opplevd dette på en strand i Bærum.) En må jo ha et utpreget dødsønske for å gjøre noe sånt i et muslimland, og araberne har utvilsomt rett til å bestemme hvordan folk skal oppføre seg i landet deres. Men det samme er imidlertid ikke tilfelle i Norge, vi har ikke lov til å forlange at innvandrerne legger bort sine primitive skikker og lærer å oppføre seg som nordmenn. Muslimene i Norge er heldige at de har politiske partier som Rødt, SV, og liknende grinetante-organisasjoner som alltid forsvarer innvandrernes oppførsel og som ikke bare aksepterer hva enn de kommer opp med, men som i tillegg rakker ned på sine egne landsmenn som ikke tåler innvandrernes brutale framferd. Disse raddisene, som er drevet av hat mot sitt eget samfunn, er illsinte på "rasister" og "fascister" som våger å kritisere innvandrerne for å tviholde på sin primitive levemåte, stikk i strid med europeiske sedvaner. Muslimer er ikke "undermennesker" men bare primitive og tilbakestående. Det må de jo ha lov til å være - hjemme i muslimland. Men hvis de vil leve blant siviliserte og skikkelige mennesker må de dra tommelen ut av ræva og oppføre seg.

  SvarSlett
 137. Bloggeier bruker i innlegget betegnelsen "vår rase" på en måte som tyder på at hun er tilhenger av raseinndeling av menneskeheten. Kunne bloggeier utdype litt om hvilken rase hun mener dette er, og hvordan denne rasen skiller seg fra andre raser? Grei gjerne ut om hvilke raser du liker å inndele menneskeheten i.

  SvarSlett
 138. Selvsagt er det jævla lett for innvandrere som kommer til Norge å si" å jeg er såååå for en multi-kultur, og smelte sammen alle" når det er dere som kommer hit. jeg har heller ikke noe problem med å reise til ett annet land med tusen andr eå si at nå skal vi ha ett multi-kulturelt samfunn.

  Kommer dere til å brenne sååå myyye for ett multi-kulturelt land i deres egne hjemland? Kommer dere til å kjempe for vår rett til å bosette oss hvor vi vil? Kirker, McDonalds, barer, alkohol, strippeklubber, diskoteker, svinekjøtt osv kommer dere til å ta imot dette med åpne armer i for eksempel Mekka?

  SvarSlett
 139. Ole 10. mars 2011 03:40 i eksemplene dine vil jeg si du ikke er rasist, menn hvis du tuter på en bil fordi det er en mørkhudet person er du rasist og hvis du ikke gir penger til en mørkhudet tigger fordi h*n er mørkhudet er du rasist.

  Statistikk: (kilde SSB)
  Det er ca 275 000 mørkhudede innvandrere i norge idag.(fra Asia, Afrika, Sør amerika)
  Kriminalstatistikk fra 2007 viser ca 3800 av de begikk lovbrudd.

  Av hvite innvandrere og nordmenn begikk ca 85150 av de lovbrudd.

  Av seksual kriminalitet var det 60 mørkhudede og 1053 hvite (av disse 998 etniske nordmenn).

  SvarSlett
 140. Rase, rasetilhørighet og raseforskjeller er en objektiv realitet, som lar seg ikke fornekte selv om mange prøver det av venstre-ideologiske grunner. Vår leveareal Europa tilhører vår hvite rasen, den er vårt oppstandelsenssted og slik ønsker jeg for meg, mine barn og mine like i all framtid.

  SvarSlett
 141. Det finnes ingen universalt godtatt inndeling av mennesker i raser.

  SvarSlett
 142. Hvilken IDIOT er det som sitter å sier at nordmenn har skylda for at folk dør i Iran?
  Det er sånne holdninger som det som gjør at folk har fordommer mot utlendinger, man skal være forsiktig med hvordan man opptrer i andres hus, og norge er mitt.

  SvarSlett
 143. Når jeg ser bildet av denne jenta, og i tillegg får opplyst at hun har muslimske foreldre danner jeg meg visse tanker og bekymringer på hennes vegne basert på de erfaringer jeg har av å ha vokst opp i Groruddalen på '90-tallet.
  Jeg lurer på om hun er så heldig å ha sterke foreldre som ikke lar seg kue av sosialt press fra egen etnisk gruppe. Vil hun slippe å bli foret opp på antivestlig propaganda og konspirasjonsteorier?
  Vil hun få muligheten til å drive med idrett og svømming på lik linje med jenter av vestlig opphav?
  Vil hun ha mulighet for å gjøre seg opp en egen livsanskuelse (trosfrihet), og kunne stå for denne, uten å risikere å bli frosset ut av sine nærmeste?
  Vil hun kunne velge hvordan hun skal kle seg?
  Vil hun bli gitt mulighet til å danne vennskap, kjæresteforhold og senere ekteskap med en person av annen etnisk/religiøs bakgrunn?

  SvarSlett
 144. Og synes foresten ikke det er greit at en eller annen tulling sitter å sammenligner siv jensen og frp med saddam, nazist, hitler og skinnhead.

  Helt på tryne, det må jo gå ann å forstå at målet er det samme for de fleste politikerne, å beholde freden i norge, men at de er uenige om fremgangsmåten. Jeg synes jo at det eneste partiet som fører en realistisk politikk i forhold til innvandring er frp, men har ikke et behov for å trashe de andre partiene..

  SvarSlett
 145. http://no.wikipedia.org/wiki/Menneskeraser

  SvarSlett
 146. Likte innlegget til Anonym 10. mars 2011 06:53. Dette er spørsmål jeg gjerne skulle sett svar på.

  SvarSlett
 147. Angående kommentar kl. 06.53:

  Jenta vokser opp i et land som har 90 prosent muslimsk befolkning og 10 prosent kristne. I hennes by er prosenten kristne enda lavere. Jeg vet at hun går på skole, noe ikke alle foreldre har mulighet for å hjelpe barna sine med i området, uavhengig av om de er gutter eller jenter. Ellers er det vanskelig å forutse mulighetene hun vil få som ungdom og voksen i og med at hun vokser opp i et samfunn med ekstreme forandringer.

  SvarSlett
 148. Men er du enig i at noen av hennes muligheter vil være begrenset til hva foreldrene bestemmer? Som f.eks. kjæreste? Eller får hun velge fritt blant alle typer?

  SvarSlett
 149. Våre muligheter er til en hver tid begrenset av det som i kulturen anses som skikk og bruk. Noen utfordrer disse grensene. Jeg aner ikke hvordan det vil bli for nettopp denne jenta og hennes yngre søstre (tre ved siste telling), men jeg vet hvordan det var for mor hennes, som er på min alder. Gutta tok initiativ og kom på "frierføtter". Hun fikk selv bestemme ja eller nei. Den hun til slutt valgte - som ellers er en svært sympatisk fyr - var nummer tre, en av barndommens lekekompiser. Hvis det er noe jeg reagerer på i deres situasjon må det være begrensede muligheter til å møte likesinnet ungdom av begge kjønn, slik vi gjerne gjør gjennom fritidsaktiviteter, studier og lignende. Et problem som kommer av økonomi like mye som kultur. Men hvorfor diskuterer vi dette? Det er langt utenfor hva innlegget handler om.

  SvarSlett
 150. Fakta: majoriteten av nordmenn ser ikke Islam som en fiende, og heller ikke Muslimer, overhode.
  Myte: At Islam ødelegger kulturarv og er i sterk strid med norske verdier.

  Voks opp å bli kjent med noen Muslimer på personlig plan, så vil de fleste innse hvor ignorante de er med hensyn til kunnskap om dagens Muslimer i Norge. Muslimene har igrunn aldri bedt oss eller ført en revolusjon i Norge, og ei vil det skje. De praktiserer religionsfriheten som er dem rett forskrevet, punktum.
  Om vi nordmenn hadde et ørlite glimt av respekten som Muslimer i Norge har, så hadde denne diskusjonen, og kunnskapsløse innlegg aldri funnet sted, og da, kanskje, landet hadde fått fred og ro.

  Konklusjon: 2-3% av Muslimer i Norge er med på å forkludre landet i denne saken. I sterk kontrast er det 45% av etablerte nordmenn som gjør det samme ved å forkludre Muslimenes eksistens i Norge. Triste delen er at denne forhøyede forkludringen er basert på inget mindre enn kunnskapssvikt av personer uten noe som helt relasjon til Islam eller Muslimer what so ever.

  SvarSlett
 151. Hva har den lille jenta som lever livet sitt i en annen verdensdel med det øvrige innholdet i innlegget ditt å gjøre?

  SvarSlett
 152. Å vise ett menneske ut av en gruppe mange nordmenn stigmatiserer, for å bringe temaet ned på et individnivå.

  SvarSlett
 153. Naddiyya: Det er jo DET media og godhetsindustrien har gjort i 40 år! Enkeltmennesket, fortalt om triste skjebner, og "Fatima 10 år", som ikke får gå på skole. Og vi åpner både lommebøker og grense og slipper alle disse inn...for hvem vil vel nekte jenta på bildet samme rettighetene og godene som "vi" har? Er du helt hjerterå eller? Men, nå har vi som sagt mellom 300 000 og 500 000 ikke etnisk norske i landet..og det blir mange "Fatima 10 år", som plutselig har blitt "Fatima 40 år, med 5 barn, bestemor og bestefar, to fettere, tre kusiner og 4 onkler". Det sier seg selv at det ikke går i det lange løp. Vi må SLUTTE å bringe temaet ned på et individnivå og begynne å se det store bildet. For å hjelpe en liten Fatima, betyr ikke at vi skal ha 200 000 av dem! Så kutt ut det bildet du viser på toppen av bloggen din, og erstatt det med et flyfoto av hele landsbyen som sier; "Vi vil til Norge!". Det er et mer riktig bilde!

  SvarSlett
 154. Haha. Ingen der som vil til Norge, kjære deg. De har det strålende der de er. Gode liv. Annerledes enn våre, og selvfølgelig med sine utfordringer, men gode liv med samhold, glede og medmenneskelighet.

  SvarSlett
 155. Hvilken relevans har denne jenta i forhold til integreringspolitikken i Norge hvis det ikke en gang er noen der hun lever som ønsker seg hit?

  Hun er, slik jeg ser det, fullstendig irrelevant i forhold til resten av innlegget ditt.

  SvarSlett
 156. Hvordan har du fått for deg at innlegget mitt handler om integreringspolitikken i Norge? Det handler om å møte medmennesker med raushet og åpenhet. Om å slippe frykten og tørre og bli kjent med folk til tross for at de er annerledes enn deg. Det er kommentarrekka som handler om integreringspolitikk.

  SvarSlett
 157. ... At trusler og hets blir slettet er en selvfølge, men jeg tror ikke de som har orket å lese kommentarfeltet her er enig i at jeg bare lar de som er enige med meg selv stå. (svar på moderert kommentar)

  SvarSlett
 158. Så lenge vi fordømmer noen som helst eller noen religioner så fordømmer vi oss selv,siden vi alle er ett!Så du må huske på at alle muslimer som du fordømmer og generaliserer er et aspekt av deg!Men all religion er frykt,og det er det vi skal ut av nå!!Og inn i kjærlighet!Som ikke er en religion!

  SvarSlett
 159. Bra sagt :-) Flotters

  SvarSlett