Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

fredag 30. desember 2011

Romjulsdrømmer og nyttårsløfter

For ei herlig jul vi har!

Jeg og kavaleren er på familiebesøk i jula, og det er alldeles herlig å komme bort fra hverdagens kjas og mas for ei stund. Det blir liksom ikke så mye praktisk å styre med når man er på besøk, det er bare å hjelpe til med det man får beskjed om, og ellers oppføre seg pent!

I år var julehelga tilbrakt på Gjøra hos Mamma og Pappa, og det tror jeg de var glade for. Jeg har nemlig vært hos "Svigermor" på Gol to år på rad, og jeg tror foreldrene mine har følt det litt stusslig. I år ble det derimot den vanlige kjeklinga med meg og bruttern rundt pinnekjøttet. En perfekt julaften bortsett fra at jeg ikke fikk mast meg til å se "Tante Pose". Vi ble nemlig heller med ho mor i kapellet på gudstjeneste, en fin tradisjon som får meg til å tenke litt ekstra på mine besteforeldre julaften.

Men du store allverden så mye pakker Bruttern fikk! Han har nemlig gjort det kunststykket å skaffe seg kvinnfolk i året som gikk - og så har hun hele seks søsken... Ren taktikk fra broderens side selvfølgelig, gavestrømmen ville nemlig ingen ende ta. Vi har i mange år spøkt med at jeg må formere meg slik at vi får flere gaver under treet, men nå har lillebror altså tatt familiseringa i egne hender. Et stort gratulerer til Bror og Karin med kjærligheten!

Tror ingen andre var misfornøyd med julaften heller. Hverken mat, gaver, selskap eller stemning. Jeg har forresten fått finfine julegaver og bokgaver som jeg skal bruke til å innrede ny arbeidsplass hjemme, eget innlegg om det kommer.

Første juledag var vi i Eresfjorden hos Tante og Onkel, store deler av slekta var samlet der, til hjortegryte og tantes himmelske mokkafromasj med mer. Det er så koselig å treffes, og all ære til mine snille tanter som lager anledninger for det.

Romjul og nyttår tilbringes altså på Gol. Supert på alle måter, ikke minst fordi jeg får ro til å jobbe med skrivinga mi. Har vært så travelt før jul med masse jobb og forberedelser, så endelig blir det anledning til noen timer hver kveld. Det høres kanskje rart ut, siden det er nokså sosialt her i huset også, men det er liksom noe med at jeg er på besøk og klarer å slippe taket i klesvask og kattedoen og støvtørkinga og handelen og whatever slags unnskyldninger jeg vanligvis har for ikke å skrive. Se det, til og med en bloggpost ble det plass til.

På facebook har det vært snakk om nyttårsløfter i dag, og jeg har vel kommet fram til tre til slutt mellom alle forslagene.. ;) Ikke noe trening eller røykeslutt i år. For det første skal jeg være flinkere til å være takknemlig for alt det gode jeg har i livet mitt. For det andre skal jeg jobbe mer disiplinert med skrivingen. Og for det tredje skal jeg spise bedre; altså bedre kvalitet på maten, renere mat.

Og ikke minst skal jeg bli flinkere til å ta vare på mine kjære venner som jeg er så glad for å ha. En av dem er Inga, og hun er ansvarlig for å endre mine pinnekjøttvaner. Pinnekjøtt er lang tradisjon hos oss, og den har vært dampet på ekte pinner selvfølgelig. Men etter å ha fulgt Ingas råd og forsøkt pinnekjøtt trukket i kraft, slik Hellstrøm gjør det, er jeg omvendt! Oppskriften finnes her! 

Et annet forsett jeg burde ha er å blogge oftere, men jeg tør ikke love noe- vet av erfaring at tida raser avgårde. Uansett ønsker jeg dere alle et godt og trygt 2012 med alle de gleder det kan ha med seg.

Hjertelig hilsen
Gunn Marit.

5 kommentarer:

 1. Ha en fortsatt fin jul kjære deg ..skjønt , det er vel mer nyttårshelg det heter i dag kanskje. Høres ut som du har hatt, og har flotte dager, og det har du da fortjent etter som jeg minnes :-) Fine forsetter du har forøvrig, er på linje med deg , dog jeg ikke liker å kalle de forsetter. De blir mer en bestemt tanke, og et par som blir ønsker i redsel for å feile i forsett. Et ønske er å vokse en 10-15 cm , for jeg er ærlig talt ikke overvektig, kun litt kortvokst bare! På denne kan jeg nok ønske meg i hjel, og javisst kan jeg jukse med annerledes sko, men det får jeg bare så uforståelig vondt i ryggen av . Jaja... tider skal komme og tider skal henrulle heter det i en julesang, og det gjør de . Ruller avgårde , og jeg med. Ser at året som kommer vil rulle fint på andre måter også,og ønsker deg all mulig lykke til videre med skrivingen din og forestående utgivelser. Husk hva jeg sa om neste!! Klemmer fra Viggen

  SvarSlett
 2. oooo... glemte å si Godt Nytt år :-0

  SvarSlett
 3. Tusen takk kjære Vigdis og godt nyttår til deg også! Håper kiloene også skal henrulle da. Glemte å si noe om blomstene men har jo posta bildet på facebook også da. Svibel, min favoritt-juleblomst! Og favoritt-juleduft :)

  SvarSlett
 4. Jeg skal gjøre mere av det jeg VIL og mindre av det jeg MÅ. Heldigvis hender det at jeg VIL det jeg MÅ også ;o)
  Ha et riktig Godt Nytt År, Fantasidame <3

  SvarSlett
 5. Samme til deg Hestia! Håper jula di har vært riktig fin, og husk, det er lite du absolutt må ;)

  SvarSlett