Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

lørdag 22. juni 2013

Mopp og motivasjon

Disse to gutta kommer også med bok på Juritzen i høst!
For ei herlig tid jeg har nå. Endelig er den nye boka mi ferdig. På Blaafarveværket hvor jeg jobber, er  en ny sommersesong i gang. Det er travelt og trivelig, med butikker, omvisninger og konserter, blant annet.

Tilværelsen går i fast rutine, åpningstidene er de samme, så da blir det et tydelig skille mellom jobb og fritid.

Slik har jeg ikke hatt det i vinter når jeg har jobbet med "Porselenspiken", den nye romanen min. På hjemmekontoret er jeg både sjef, sekretær, assistent, renholder og kokk. Arbeidsdagen begynner når kaffen er ferdig om morgenen. Som oftest begynner jeg med yoghurt og kaffe, mens jeg planlegger dagens skriving. Så setter jeg i gang - og holder på til det begynner å butte imot. Da burde jeg ha fortsatt til tross for motstand, men jeg erkjenner at renholderen har veldig lett for å ta over da.

Da blir det plutselig voldsomt viktig å vaske de tre-fire koppene fra kvelden før, sette på ei klesmaskin, rydde i kjøkkenskuffa og vanne blomster. De blir rett og slett presserende gjøremål, det kan ikke vente!

Så om det ligger kattemat utover gulvet, klær i sofaen, og søpla ikke er båret ut, trenger ikke det å bety at husmora er lat, men tvert imot at forfatteren har hatt en svært produktiv dag!

Nå syns jeg det er flott å ha en annen jobb å gå til i sommersesongen, som er strammere strukturert og ikke minst mye mer sosial. Men innen "Porselenspiken" blir utgitt 18. september, har jeg nok allerede begynt å savne skrivedagene. Så da vil forfatteren jobbe igjen, hvis hun for lov av foredragsholderen, for i høst skal jeg selvfølgelig reise rundt og fortelle om den nye boken.

Man kan si mangt om et slikt yrkesliv - men ensformig er det i hvertfall ikke!

4 kommentarer:

 1. Fant bloggen din her etter at du la inn noe på min! Artig! Har Porselenspiken som frieksemplar liggende foran meg, og den venter ivrig på å bli lest! Men har tatt to andre først, så du må vente litt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg venter i spenning, og håper du vil komme godt over ens med Porselenspiken!

   Slett
 2. Så flott du ser ut, Gunn Marit :) Klem fra Anki:)

  SvarSlett