Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

lørdag 18. desember 2010

God jul alle kjente og kjære fra en sporadisk blogger...!


Ikke ett eneste julekort har jeg sendt i år, noe som selvfølgelig finner sin årsak i det jeg sutret over i forrige bloggpost. Men det betyr ikke at jeg ikke tenker på dere, eller bryr meg om dere, eller er kjempeglad over den lange rekka med julekort jeg selv har mottatt og hengt opp på stueveggen min i gullsnor. Jeg elsker tradisjonen med julekort, og håper å komme mye sterkere tilbake neste år! Men her kommer altså mitt lille julebrev med litt skrivenytt, og min favoritt - julevideo på slutten (hvis jeg får til å klistre den inn her...!)

Året har vært fullt av massive forandringer for meg, og har egentlig vært bedre enn jeg hadde turt å tro på ved nyttår i fjor. En av de største forandringene var vel å flytte fra Sunndalen til Modum i Buskerud, og med sju timers vei å kjøre (om vær og trafikk oppfører seg fint) blir det ikke turer hjemover så ofte som jeg skulle ønske. Jeg trives fantastisk godt her nede, både med mennesker og miljø, men det er nå ikke "hjemme", da. Så vi får se hvordan det går med langtidsplana om å flytte tilbake, når man skal bli 114 år, som meg, er det lov å tenke langsiktig!

Med flyttingen kom også samboerskap, og vi har det godt, jeg og Arnt, her i det lille huset på prærien. Nå har vel vinteren avslørt en del mangler ved huset som gjør at vi antar at ett år er nok her, men idyllisk er det, ihvertfall så lenge vi klarer å holde minusgradene utendørs. Og det er stillhet og ro, bare brutt av hyggelig besøk fra hans femåring, eller av åtte galopperende katteføtter!!

En annen ting som fulgte med flytting var den nye jobben på Blaafarveværket. En spennende arbeidsplass med flotte nye kolleger, hvorav en del var å treffe på julebord i går:Gleder meg allerede til neste sesong, føles alt for lenge til åpning i mai! Kommende år blir hovedutstillere Odd Nerdrum og Zorn, så da håper jeg mange vil komme på besøk og ta en titt. Gjesterommet mitt er så langt ikke forhåndsbestilt for sommeren... Det ble flittig brukt i fjor, og ikke noe er hyggeligere enn å ha gjester!
En annen sosial førjulsbegivenhet var lunsj i Oslo med forlaget som jeg samarbeider med om et roman-manus. Det var utrolig inspirerende og hyggelig å møte andre forfattere og forlagsfolk, så det la grunnlaget for et nytt godt skriveår 2011!

Da gjenstår det bare å ønske alle dere andre en like hyggelig jul som den jeg skal ha. Den feires for vår del først på Gol og så i Sunndal, gleder meg til å treffe mye familie og venner i høytida. Håper 2011 byr på fred, kjærlighet og all slags velsignelser for dere alle,

Med klem og hilsen fra

Gunn Marit!

2 kommentarer:

  1. Og en riktig god jul til deg også. Er veldig nysgjerrig på bok, forlag og progresjon, men regner med informasjonen kommer når den skal.
    :)

    SvarSlett
  2. Hei, kjære deg, ja jeg holder litt på enkelte kort, jeg er nok litt overtroisk og redd for å "jinxe" hele opplegget. Alt kommer fram etter hvert! Jeg er jo romandebutant også, og litt usikker på prosessene... Hvor sikkert er det at det blir noe av? ;) Men katta kommer nok ut av sekken i løpet av de kommende måneder :)

    SvarSlett