Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

onsdag 12. januar 2011

Nyttårs-klisjeen!

Ovnsbakt kveite med chili og lime. Stappe, litt bacon og salat

Etter å ha gått ned ganske betydelig mange kilo i løpet av 2010, var det fryktelig uvant og ubehagelig å gå på vekta etter jul og se at det var TO kilo PÅ i løpet av vel ei uke. O salige juleøl, her må noe gjøres! Siden også min kjære sambo uttrykte fortvilelse over bilder han så av seg selv i jula ble det enkelt å ta avgjørelsen: Her skal det bli et nytt kostholdsregime!! Allerede nå, 10 dager ut i det nye livet, er julekiloene mine borte igjen, så da er det ingen grunn til å stoppe. Målet er å nå matchvekt til neste vår - og å kunne kjøpe bunad eller festdrakt til 17. mai 2012. Det er det langsiktige, det kortsiktige er 15 kilo til sommerferien begynner, la oss si 20. juni. Det bør da gå?!
Enkelte dager har vi hatt luksusen med tre varme måltider her: Omelett, havregrøt og middag. Middagen består så og si hver dag av rent hvitt kjøtt eller fisk, og jeg takker himmelen for kokkeutdannelsen og at jeg vet og variere! Gemalen spiser og krymper for hver dag. Hvorfor skal det være så lett for menn??


Vår daglige frokostbord - havregrøt med linfrø!

Det fine er at det ikke akkurat oppleves som et offer. Friske salater, ovnsbakte eller dampede grønnsaker, smørbrød med cottage cheese, kalkunskinke, og lassevis med grønt på, det smaker deilig alt sammen. All denne matpraten gjør meg sulten --- snart må jeg stikke på kjøkkenet og lage mat til min kjære. Salat med kylling og feta i dag, jeg VET han vil like det når han først smaker!! ;) Så gjenstår det å se om jeg kan få lurt ham med meg i svømmehallen når maten er fortært.


 
GODT NYTTÅR, hilser Selma!Javisst er det typisk, ALLE skal legge om kost og treningsvaner ved inngangen av et nytt år. Vel, ikke alle. Ikke Selma- pusen. Hun ser ut til å ha forsetter om å ta livet like mye med ro som i fjor, hun ser iallefall ut som selve inkarnasjonen av sjelefred der hun ligger. Snakk om å leve i nuet! Men så er det heller ikke Selma som skal ha bikini på seg når sommeren kommer.

Godt nytt år folkens. Nyt det!

11 kommentarer:

 1. Æsj da, det er fint med et lite boost innimellom, og da får det bare være at det gjerne kommer rett over jul :) Ble litt inspirert igjen selv, takk for det!

  SvarSlett
 2. Værsågod! Var lett å slanke seg i dag ihvertfall, etter å ha fjerna to visdomstenner! Au!

  SvarSlett
 3. Rettelse- var bare en i dag men må komme tilbake og ta en til :S

  SvarSlett
 4. Har store planer selv her Nad, bare MÅ gjøre noe. Men jeg fokuserer på at det må være lystbetont, så jeg skriver dagbok om det i tillegg. Med bilder og andre tekster innimellom.

  Du er langt på vei, siste delen av målene klarer du fint. :)

  SvarSlett
 5. Dagbok er motiverende!! Blogger du dagboken din da?? :)

  SvarSlett
 6. Nei, det tror jeg nok ikke Nad, det blir for personlig vet du.
  Det handler mer om hvilket tankearbeid vi må gjøre for å få til endring.
  Mat feks, hvorfor spiser vi for ofte det vi synes er godt i stedenfor sundt og det kroppen trenger?
  Når bruker vi mat oa som trøst og belønning, i stedenfor annet?
  Hvilke vaner må endres for å greie målene feks fra morgenen?

  Har du hørt at en halv sitron med litt honning i kokt vann og en rask spasertur på morgenen før frokost er veldig bra feks? Setter fart på forbrenning og energi.

  SvarSlett
 7. God formiddag til deg! Kjekt at du kom innom bloggen min!
  Du er ikke alene om kosthold og trening.. Jeg er i samme stim... Det går veien nedover vekta etter røykeslutten for over 2 år siden. Har som mål og komme meg på mange Ti på topp turer.. Havregrøt er godt... Kylling, salat og mange andre og sunne måltider. I går skeia jeg ut med vin og mølje... Nydelig. Nå må jeg gå tur... Legger meg til som følger her, og lykke til med vektnedgangen...
  Klem

  SvarSlett
 8. Flink du er! Selv ligger jeg for tiden og forbruker minimalt. Men spiser som normalt... Hjelp.. Ser for meg at det kan legge seg både her og der. Litt skummelt når man er vant med å trene mye og spise deretter.

  Imponert over hva du får til når jeg leser bloggen din, har prøvd å legge inn kommentarer før, men ikke lykkes. Håper jeg fikser det nå! Stå på, og svøm litt for meg og da.. Snufs...

  SvarSlett
 9. Sirenia: Takk for godt tips!

  Lavina: Takk, akkurat nå står vekta på stedet hvil, men siden jeg trener er det sikkert et "shift" på gang, håper vekta etter hvert består av mer muskler og mindre fett :)

  Petro: God bedring, skal svømme for deg jeg. Så kan du bli med og krysse den engelske kanal om en fem års tid ;)

  SvarSlett
 10. Flinka:D jeg er så stolt av deg:D Dette skal vi klare, sammen eg og du elskling:)

  SvarSlett
 11. Eg og du elskling !! Alltid så kjekt å ha noen å jobbe sammen med :)

  SvarSlett