Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

onsdag 24. august 2011

Dagen før dagenNesten høststemning og innekos på Simostranda i dag. Min siste dag før utgivelsesdato, og jeg feirer her på bloggen med å legge ut bokinspirator Liv Gades omtale av boka mi!

"

Anbefalinger fra NorliVi reiser mer og mer. Verden er i ferd med å bli en smeltedigel av kulturer og nasjonaliteter. Det er spennende og utfordrende. Tenk hva vi kan tilføre hverandre hvis vi vil og tør. Men det er vanskelig. Det er grunnleggende forskjeller på tankesett, tradisjoner, levemåter og moral. Denne boken gjorde et stort inntrykk på meg. ”Naken i hijab” er velskrevet, vakker, vond og viktig! Denne boken må du lese! Live reiser sammen med en venninne på en etterlengtet ferie til det eksotiske Egypt. Hun overveldes av landet, av luktene, smakene og av den slentrende tilværelsen. Hun treffer Kareem og blir sjarmert av hans vennlighet og utstråling. Han elsker familien sin – de er viktige og skal tas vare på, og Live tenker på Norge – hvor barna er i barnhage og de gamle på institusjon. I Egypt bor familiene sammen hele livet. De tar ansvar og tar vare på hverandre Live er både betatt og redd – Hun vet det vil bli en utfordring, men velger å tro på kjærligheten, og flytter til Luxor som er en stor og populær turistby. Hun flytter til Kareems familie, og undertegner på en ekteskapskontrakt som er på arabisk. Live velger å stole på Kareem.
Det skulle hun aldri gjort. Når hverdagen kommer, endrer han seg. Han forlanger og forventer at hun skal underkaste seg. Live må bære hijab og innordne seg regler og levesett. Hun er fortvilet – samtidig trives hun med familien hans. De er vennlige mennesker og de tar i mot Live med åpne armer. Hun er både fascinert og redd. Og det er nettopp dette jeg synes er så bra med boken. Live ser kvalitene og elsker fargene og luktene i Egypt. Samtidig er grunnsynet milevis fra hennes. Dette er troverdig og skaper balanse i historien.
Live blir gravid og føder en nydelig liten datter. Hun vet at nå endrer situasjonene seg dramatisk. Barnet tilhører familien og bare Live antyder ønske om å reise hjem til Norge – blir Kareem rasende. Dette er en bok du blir klok av å lese, og personlig synes jeg den burde være pensum i videregående skole her i Norge.
Liv Gade – bokinspirator August 2011


Tror nesten jeg fortjener en kakao. Omtalen er hentet herifra,  

(Hvor boken også kan kjøpes, for all del!! ;) )

4 kommentarer:

 1. Gleder meg til boka er i postkassen. Håper jeg får den med meg på ferie. Drar søndag. Jeg tror boken blir godt mottatt blant lesere.. Også meg..

  SvarSlett
 2. Suuupert Lavina... Håper virkelig den rekker å komme. Det går kanskje sånn akkurat. Kanskje har du den alt på fredag? Krysser fingre.

  SvarSlett
 3. Kan si at boka kom i postkassa mi i dag, og jeg er allerede i lesinga. Det lille jeg har lest virker veldig lovende og jeg gleder meg til fortsettelsen...

  Virkelig bra, og gratulerer ennå en gang..

  SvarSlett
 4. Oioi, så glad for at den er kommet dit den skulle og at du liker det du ser!! :D Stoooore klemmer!

  SvarSlett