Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

mandag 2. juli 2012

Flaggermusens Dronning

Huset jeg bor i virker ikke så skrekkinngytende som det på bildet, men det forhindrer ikke at det skjer mystiske ting...

Da jeg og samboer flyttet hit til "Karolinestua" for omtrent et år siden, synes vi begge det var flott at det hang slike solide fuglekasser rundt omkring her. Helt til vi snakket med en dame i administrasjonen, som kunne fortelle at det faktisk var en flaggermuskasse.

For å være ærlig kan jeg synes det er både morsomt og spennende med flaggermus. De gjør nytte for seg også, spiser tusenvis av mygg hver natt. Og så står de så fint i stil med Ramses, den svarte katten min... Jeg føler at jeg nærmer meg tilværelsen som heks litt etter litt.

Her i huset er det riktignok stripepusen Selma som har utmerket seg som flaggermusfinner. Først fant hun en under senga mi, rett under der hodeputa mi er... Hun visste tydeligvis ikke helt hvordan man forholder seg til et slikt vesen, dyttet litt borti den, men den virket uskadd. Så jeg fikk løftet den opp (riktignok ved hjelp av en liten boks og en bit kartong) og da vi kom ut i frisk luft fløy den lykkelig avsted.

I dag skjedde det igjen. Denne gangen trodde jeg Selma hadde funnet en liten sjokoladekonfekt (type kremtopp) som hun drev og dytta på. Men da jeg skulle plukke den opp, så jeg at det var en bitte liten flaggermusbaby! Hjelp! Jeg bar den utendørs ved hjelp av litt tørkepapir, den så kvikk og nysgjerrig ut... Men hva skulle jeg gjøre med den, jeg visste jo ikke hvor bolet dens var... Og følte nok at foreldreansvaret for en rynkete flaggermusbaby på størrelse med et bringebærdrops var litt drøyt. For ikke å snakke om hva samboeren ville sagt dersom jeg prøvde! Så jeg la den pent under en syrinbusk og antar at naturen ville ordne opp.

Noen minutter senere fikk jeg selvsagt dårlig samvittighet og gikk ut for å forsøke å mate den med litt laks (typisk flaggermusmat) men da var den allerede vekk.

Jeg kan jo selvfølgelig velge å tolke det slik at flaggermusene kommer til meg med et budskap, og på en nettside fant jeg denne oppramsingen av "Flaggermusens visdom": flaggermus symboliserer åndelig fødsel og død, pollinering av nye ideer (nyttig!!), overganger, innvielse, det å kunne se tidligere liv, og forståelse av sorg. Fine ting alt sammen altså. Og jeg mener, når den til og med spiser mygg..!

Jeg snakket med venninne Inga (Dalsegg) i kveld, og hun avler jo som kjent opp rumpetroll som kan bli til drømmeprinser. Og hun med sine småfrosker og jeg med mine flaggermus, vi kan rett og slett ikke klage lenger på mangelen på magi og trolldom i våre liv!

3 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg hadde syntes flaggermus i heimen var litt sånn småekkelt? Men den bitte lille babyen hørtes allikevel søt ut på en eller annen måte. Spennende med symbolikken dog!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei altså de har IKKE utseendet med seg. Syns også det er spennende med symbolikken, spesielt kanskje fordi dette skjedde to-tre ganger i døgnet, noen dager i strekk, og så plutselig sluttet det... Hmmmm

   Slett
  2. Oj, det gjør det enda mer spennende. Jeg blir veldig fascinert av slikt!

   Slett