Velkommen!

Jeg heter Gunn Marit Nisja og er romanforfatter. Velkommen til bloggen min! Følg meg også på facebook.

torsdag 19. april 2012

Vår- viruset


Selv om vi nå har en kaldere periode igjen her hvor jeg bor, er det enkelte vårtegn som trenger seg fram uansett hva.

Fuglene kvitrer og naturen våkner til liv. Skogen er full av gåsunger og museører, og i tillegg til den trofaste hestehoven har jeg også sett hvitveis, blåveis og stemorsblomster allerede. Men vi har enda et vårtegn som har dukket opp: Trimmerne!

Det begynner å bli travelt hvis formene skal på plass inn i bikinien til juni kommer - for hver sommer står jo løfterik foran oss på denne tida av året, og ingen bekymrer seg for at vi kan få en slik gummistøvelsommer som i fjor. Nei, denne sommeren skal stå i kroneisens tegn, det er helt sikkert. Og for å tåle kaloriene i en kroneis er det viktig å bruke litt ekstra nå. Sixpacken må vises mens kroneisen nytes, og når den smelter skal den dryppe nedover en solbrun kropp med definerte muskler. Klart!

Slik ser det i hvert fall ut som de tenker, der de peser av gårde med lua på snei, blodrøde i ansiktene og med en sår rasping i pusten. Joggerne, altså. Og så har vi syklistene, de som får meg til å lure på hvor mange deltakere Norge skal ha i Tour de France i år. Sykling har blitt voldsomt populært, selv får jeg meg ikke til å forstå at de tør å rase ivei med føttene fastspent på pedalene.

Ok, da. Jeg er smittet. Tok opp igjen treninga etter jul etter et opphold. Siden da har jeg prøvd å trene hver dag (i en eller annen form), etter prinsippet ”litt er bedre enn ingen ting”. Og det er sant som de sier, det ER virkelig avhengighetsskapende. Stor var overraskelsen min da jeg her om dagen oppdaget på et fitness-nettsted at å trene 4 ganger i uka regnes som å trene mye! Da kan jeg rett og slett slippe taket i dårlig samvittighet og begynne å se på meg selv som en aktiv person.

Her om dagen gikk trimturen til toppen av skiflygningsbakken i Vikersund, jeg bor nemlig bare ti minutters kjøring unna. Gå til toppen av en hoppbakke, det er vel ingen ting tenkte jeg. Men så skal vi huske at det faktisk går an å hoppe langt over 200 meter fra hoppkanten i denne bakken, og at det er 1080 trappetrinn til toppen. Var ikke fritt for at jeg kjente det både i legger og lunger, og at jeg sikkert lignet en del på de høyrøde trimmerne jeg beskrev over. Men til topps kom vi, og det var flott selv om tåka ødela litt for utsikta. Da jeg sto der oppe var det likevel ikke fritt for at jeg tenkte: Takk Gud at jeg bare er en trimmer og ikke sånn toppidrettsutøver - som setter utfor her på ski!

Planen er å fortsette som jeg stevner utover våren og sommeren. Og om jeg ikke akkurat når bikiniformen på utsiden, er jeg ganske sikker på at jeg blir et gladere og friskere menneske inni!

5 kommentarer:

 1. Fine refleksjoner, det der med bikiniformen blir litt som å kjøre cabriolet i Norge. Det er ikke så utrolig mange ganger man får vist den frem...

  SvarSlett
  Svar
  1. hahaha!! Utrolig bra sammenligning! Går jo an å ta en utenlandstur da, Barcelonastranda lokker ;) :D

   Slett
 2. Hei! kunne du ha skrevet ett innlegg der du beskriver hovedpersonene i boka "naken i hijab" Da tenker jeg på Live og Kareem!

  Jeg har et bok prosjekt på skolen, og skal holde et foredrag for klassen om boken din, har nesten lest den ferdig, men trenger litt hjelp med dette som er under her:


  Indre beskrivelser av hovedpersoner. Snill? Usikker? Sterk?
  Dynamisk eller statisk . Forandrer hovedpersonen i løpet av boka? Dynamisk = forandrer deg. Statisk = stille.
  Ytre beskrivelser av hovedpersoner. Høy? Lav?
  Littrerære teknikker
  Språket
  Metaforer
  Temaforslag/budskap
  Sjanger


  håper virkelig du kan hjelpe meg! Ingen kjenner boka like godt som deg, og derfor hadde det vært ekstra stas å si at jeg har kontaktet forfatteren og sammenlignet mine meninger med dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei sann! Det var da utrolig hyggelig at du skal holde foredrag om nettopp min bok. Jeg kan gjerne diskutere karakterene Live og Kareem med deg, men da må du sende meg en epost. Og så vil jeg høre DIN mening først! Når det gjelder:
   Littrerære teknikker
   Språket
   Metaforer
   Temaforslag/budskap
   Sjanger

   - kan jeg dessverre ikke gjøre noe for deg, som forfatter oppfatter jeg boka på en helt annen måte enn deg som leser. Min oppgave er å fortelle en historie, andre må analysere den.

   Min epostadresse er gunnmnisja@gmail.com -

   Lykke til, og som sagt veldig hyggelig at du leser boka mi.

   Slett